Suriyeli muhalif lider: Barış görüşmelerinden umutlu değilim


İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden barış görüşmeleriyle ilgili konuşan muhalif Başmüzakereci Muhammed Alluş, müzakerelerden umutlu olmadığını söyledi. 'İslam'ın güçlü ordusu' adlı muhalif grubun önde gelen üyelerinden Alluş, rejim üyeleriyle birlikte bir birlik hükümeti kurulması yönündeki baskı yapanları 'hayal dünyasında yaşıyorlar' şeklinde tanımladı.

Ana muhalefet grubu Yüsek Müzakere Komitesi (HNC) ile görüşmeye giderken Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alluş, "Çocukları öldüren bu haydutlarla birlik hükümeti kurmamız isteyenler hayal dünyasında yaşıyor." ifadesini kullandı.

Bugünkü görüşmelerin gündemi sorulan muhalif Başmüzakereci Alluş, Rus hava saldırılarında ağır yaralanan bir çocuğun fotoğrafını gösterdi. Alluş, "Problem Mistura değil. Problem çocukları öldüren cani hükümet ve her seferinde suçlulara destek olan Rus hükümetiyle." dedi.

KÜRTLER REJİMİN BİR ŞUBESİ

Rusya ve Suriye hükümetleri 'İslam'ın güçlü ordusu' grubunu terörist grup olarak değerlendiriyor.

Suriye'nin kuzeyinde cihatçılarla mücadele eden Kürt güçlerini de 'rejimin bir şubesi' olarak değerlendiren Muhammed Alluş, "PYD ve diğerleri gibi rejimin bir şubesi gibi gördüğümüz bazı kuvvetler mevcut." diye konuştu.

HNC'nin 'iki gün' içinde bir karar alacağını belirten muhalif lider, kararın ne olduğunu paylaşmadı. Alluş, "Uluslar arası camia şu ana kadar Suriyelileri kurtarma niyetinde değil." yorumunda bulundu.

Öte yandan HNC sözcüsü, Yüksek Müzakere Konseyi Başkanı ve eski Suriye Başbakanı Riad Hicab'ın İsviçre'ye geleceğini aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) arabulucuğunda İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden görüşmelerde Suriye'de beş yılda 260 bin insanın ölmesine sebep olan iç savaşın durdurulması hedefleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli muhalif lider: Barış görüşmelerinden umutlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER