Suriyeli mülteciler, çocukları dilendiriyor

Suriyeli mülteciler, çocukları dilendiriyor

Suriye'de yaşanan savaş ortamından kaçarak Sivas'a yerleşen mülteciler, çocuklarını dilendirmesi tepkilere neden oldu. Sivas'ta cami önleri çocuk dilencilerden geçilmiyor. Camiden çıkan vatandaşların eline sarılan çocuklar, para almadan da vatandaşların peşini bırakmıyor. Yaşanan bu durum vatandaşlardan tepki görüyor.

Savaştan kaçarak ülkemiz aracılığı ile Avrupa'ya giderken karşılaştıkları sorunlarla gündeme gelen Suriyelilerden illere yerleşenler de yaşam mücadelesi veriyor. Sivas'a daha önce yerleşenler mültecilere geçtiğimiz hafta batı illerinden 4 otobüs dolusu getirilen mülteciler de eklendi.

Ramazan ayında camilerde ve sokaklarda dilencilik yaptığı sık sık kamuoyuna yansıyan mültecilerin aksine bu kez çocuk yaştaki mültecilerin dilencilik yaptığı gözleniyor. Cami çıkışlarında vatandaşların önünü kesen ve yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklar, para almadan da onların peşlerini bırakmıyor.

Bazı vatandaşlar, dilencilere para verdikleri halde küçük miktarda parayı kabul etmediklerini belirterek, bu durumun büyük sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Kimi vatandaşların ise dilenen çocukları cami avlusundan kovması ilginç görüntüler oluşturdu. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli mülteciler, çocukları dilendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER