Suriyeli öğrenciler, patlamada ölenleri andı


Suriyeli öğrenciler, Sultanahmet'te patlamanın olduğu yerde hayatını kaybedenleri andı. Anma töreninde Amir Hamzeh isimli bir öğrenci, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okudu.

Sultanahmet'te patlamanın olduğu yerde hayatını kaybedenleri bugün de birçok kişi karanfiller bırakarak andı. 'Aman' isimli Suriyeli bir dernek tarafından tarafından organize edilen anma töreninde Suriyeli öğrenciler patlamada hayatını kaybedenleri andı. Çocuklar ve kadınlarında bulunduğu grup, "Türkiye'nin selameti ve esenliği için duacıyız', 'Türkiye, Suriye kardeştir', 'Türkiye'nin selameti bizim selametimizdir', 'Türkiye'nin bizim için yaptıklarını unutmayacağız' pankartları taşındı. Türkiye ve Suriye bayrakları da taşındı.

Anma töreninde Amir Hamzeh isimli bir öğrenci Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okudu. Muhammed Alboukai isimli öğrenci de Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket isterim' isimli şiirini okudu. Muhammed Alboukai grup adına yaptığı açıklamada Suriye'nin iyi ve kötü yüzü olduğunu kendilerinin Suriye'nin iyi yüzünü temsil ettiklerini söyledi.

Anma töreninde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.









CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli öğrenciler, patlamada ölenleri andı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER