Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji başta İstanbul olmak üzere birçok ilde çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Vatandaşları sel su baskınları ve çatı uçmalarına karşı uyardı. Megakent İstanbul'da yarından itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de zamanla etkisini arttıracak olan yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

AKDENİZ'DE DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Akdeniz bölgesi için de uyarı yapan Meteoroloji tahminlerini şöyle açıkladı: "Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan (kıble ve keşişleme) esmekte olan rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, öğle saatlerinden sonra ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir"

SEL YAŞANABİLİR

İnternet sitesinde yer alan açıklamada sel uyarısı da yapıldı. Özellikle dere yataklarına yakın evleri iş yerleri bulunan vatandaşlar uyarıldı. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle sürücülerin dikkatli olması istendi.

KAR İSTANBUL'A GERİ DÖNÜYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgasının Türkiye'ye girmesi de bekleniyor. Pazar günü batı kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli (21-50 mm) Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında başlaması beklenen kar yağışlarının gece saatlerinde Marmara bölge geneline yayılacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

Pazartesi günü yağışların bütün bölgelere yayılacağı tahmin ediliyor. Salı günü; Kıyı Ege ve Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

<< Önceki Haber Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER