Mehmet Ali Şahin'den İran ve Irak'a PKK eleştirisi


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İran ve IrakPKK terör örgütüne destek verdikleri için eleştirdi. Şahin ayrıca 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atan akademisyenlere PKK ile mücadele eden Mehmetçikten de mi utanmadıklarını sordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin il danışma meclisi toplantısına katıldı.

Birilerinin Türkiye'nin önünü kesmek, gelişmesini, kalkınmasını durdurmak için çabaladığını belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi, Suriye ve Irak'a çevirmek isteyip haritaları da kendi menfaatlerine göre çizmeye çalışan bir takım uluslararası güçler var. Ama onlar bir şeyi unutuyorlar. Yüz yıl önce bize 'hasta adam' diyorlardı. Ama bu topraklarda artık hasta adam yok. Gittikçe gelişen, kalkınan, dünyaya örnek olan bir Türkiye var. Bu yüzden bu amaçlarınızı gerçekleştiremezsiniz. Bu ülkeyi terör eylemleri ile bölemezsiniz. Biz bu ülkede sadece PKK terör örgütü ve diğerleri ile savaşmıyoruz. Bu topraklarda gözü olan ve gelişmesini engellemeye çalışan bir takım başka devletlerle savaşıyor ve mücadele ediyoruz. Bu terör örgütleri maşadır. Asıl o maşayı tutan elleri biliyoruz."

İRAN VE IRAK'A ELEŞTİRİ

İspanya'nın, ETA terör örgütünü Fransa ile işbirliği yaparak yok ettiğini hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Müslümanlık deyince mangalda kül bırakmayan komşularımız var. Niye bir Fransa kadar olamıyorsunuz? Kandil defalarca bombalandı ve oradaki PKK terör örgütü elebaşları şu anda İran topraklarındadır. Siz besliyorsunuz orada onları. Bu Müslümanlığın neresinde var. İran yetkilerine sesleniyorum; İslam dininin neresinde var komşularına zarar vereni beslemek. Onları bu konuda komşuluk hukukunu hatırlamaya davet ediyorum. Irak Başbakanı, 'Sizin Başika'daki askerleriniz bizim toprak bütünlüğümüzü zedeliyor, lütfen çekilin' diyor. 30 yılı aşkın süredir senin topraklarında PKK terör örgütü tank üstüne tank kurdu, militanlarını oralarda eğitip bizim topraklarımıza saldırılar düzenledi, karakollarımızı bastı, şehitler vermemize sebep oldu. Sen toprak bütünlüğünü düşünüyorsun da 30 yıldır PKK'ya topraklarında niye müsaade ettiğinin hesabını ver." diye konuştu.

AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİ

Öte yandan 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atan akademisyenleri de eleştiren Mehmet Ali Şahin, şunları kaydetti "İnsana en çok dokunan devletimiz için mücadele eden askerlerimizin, polislerimizin, o okumuş olanların yazdıkları bildirileriyle hain ilan etmeleridir. Devlet terörüne ortak olmayacaklarmış. Siz zaten PKK terör örgütü eylemlerine ortak oldunuz. Onların saldırılarına alet oldunuz. En son Çınar Karakolu'na yapılan saldırıya ortak oldunuz. Bunlar utanmıyorlar, 'Devlet katliam yapıyor' diyorlar. Devlet orada 'ülke bölünmesin, terör olayları artmasın' diye mücadele ediyor. Buna her vatandaşın destek vermesi lazım. Evlerinde aç kalan 83 yaşındaki yaşlı çifti askerlerimiz sırtında taşıyarak kurtarmıştır. Bu Mehmetçiklerden de mi utanmıyorsunuz ey profesörler. Mehmetçik oradaki vatandaşlarımıza sahip çıkıyor, sırtında taşıyor." dedi.

KÜLTÜREL SEFERBERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye'nin terör gerçeğinin silahlı mücadeleyle hiç bir şekilde bitmeyeceğini belirten AK Parti Karabük Milletvekili, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Sosyal ve kültürel bakımdan da terörle mücadeleyi yapmayı başarmalıyız. Irkçılık nedir diye ders kitaplarında tek paragraf yok. Çocuklarımıza 'şu ırkçılık nasıl bir hastalıktır' diye anlatalım. Bizim milliyetimiz, soyumuz sopumuz var ama ırkçılık başka bir şey. Bu ülkede ırkçılık almış başını gidiyor. Bu ırkçılık mikrobu Türkiye'de bu gibi terör örgütlerinin çıkmasına ve başkaları tarafından maşa olarak kullanılmasına yol açtı. Bizim eğitim alanında ders kitaplarımızdan başlamak üzere, televizyonlardaki bir takım filmlerden başlamak üzere bir kültürel seferberliğe ihtiyacımız var. Bizim bünyemize nereden girdi bu mikrop? Bizim bünyemizde böyle ırkçılık hastalığı yoktu. Sivri sineklerle mücadele ederken, bu sineklerin bataklığını da kurutmak bizim asli görevimiz. Parti olarak bu anlamda çalışma başlattık."
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Ali Şahin'den İran ve Irak'a PKK eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER