Suriyeli sığınmacıların otogardaki bekleyişi sürüyor


Türkiye'de bulunan ve Edirne üzerinden Yunanistan'a gitmeyi planlayan Suriyeli sığınmacıların Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişi devam ediyor. Aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu sığınmacılara otobüs firmaları bilet satmıyor.

Türkiye'de çeşitli illerde oluşturulan kamplarda kalan çok sayıda Suriyeli, Avrupa'ya gidebilmek amacıyla İstanbul Otogarı'na geldi. Önce Edirne'ye, oradan da Yunanistan'a geçmeyi planlayan sığınmacılara otobüs firmaları bilet satmıyor. Yunanistan'a geçip ardından diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen sığınmacılar, kendilerine yardımcı olunmasını istiyor. Aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu sığınmacıların akıbeti belirsizliğini koruyor.

Suriyelilerin ihtiyaçları doğrultusunda yardım faaliyetlerinde bulunduklarını belirten Marmara Afet Yönetim Bölge Müdürü Özcan İnan, "Yardım amaçlı buradayız. Suriyelilere burada ihtiyaçları doğrultusunda kek ve su getirdik. 3 bin adet kendilerine dağıttık. Bir kısmı elimizde mevcut onları da ihtiyaçları doğrultusunda ilerleyen vakitlerde dağıtacağız. Yardımlara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacıların otogardaki bekleyişi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER