Suruç Kaymakamı Çiftçi'den skandal itiraf!

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, önceki gün bombalı saldırıda 32 kişinin ölmesiyle ilgili olarak istihbari açıklamalarda bulundu.

Suruç Kaymakamı Çiftçi'den skandal itiraf!

Çiftçi, ‘istihbarat zaafı’na ilişkin tartışmalar için “Bize herhangi bir istihbarat gelmedi” derken, ellerinde sadece bir MOBESE kamerasının görüntüleri olduğunu, onun da kapının girişini gösterdiğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Celal Başlangıç’a konuşan Çiftçi, olaydan bir gün önce HDP ve DBP yöneticilerini lojmanına davet ederek Suruç’taki etkinlikle ilgili görüştüklerini söyledib Çiftçi, “Kültür merkezinin bahçesine basın toplantısı olmadıkça polis kamerası sokmuyoruz. Bize verilen bilgiye göre gençler bahçede kahvaltı ettikten sonra Çaykara köyüne gidecekler ve basın toplantısı yapacaklardı. Patlamadan önceki basın açıklaması programda olmadığı için içeri kamera sokmamıştık. Zaten hangi toplantı yapılırsa yapılsın kültür merkezinin bahçesine resmi polis girmiyor” dedi.

Ellerindeki tek MOBESE kamerasına ait görüntünün kapı girişini gösterdiğini ifade eden Çiftçi, “İçeri girenler içinde kara çarşaflı kimse yoktu. Zaten öyle sakallı, çarşaflı dolaşmak Suruç’un içinde bulunduğu ortam itibariyle pek mümkün değil” diye konuştu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan ise IŞİD’in kent merkezinde dernek, pansiyon, eğitim yerleriyle gözle görünür bir örgütlenme içerisinde olduğunu savunurken, devletin kentteki bu yapılanmaya göz yumduğunu ileri sürdü.Cumhuriyet
<< Önceki Haber Suruç Kaymakamı Çiftçi'den skandal itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER