Suudi Arabistan'da cami saldırganının kimliği açıklandı


Geçtiğimiz cuma günü Suudi Arabistan'ın doğusunda bulunan Al-Ahsa kentinde cuma namazı sırasında intihar saldırısında bulunanlardan birinin kimliği açıklandı.

Suudi İçişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü tarafından bugün yapılan açıklamada, Al-Ahsa kenti Al-mahazin Mahallesi'ndeki Al-Rida Camii'ne intihar saldırısı düzenlemek için iki kişinin camiye girmeye çalıştığını belirtti.

Bakanlık sözcüsü, yapılan incelemeler sonucunda terör saldırısını gerçekleştiren saldırganın 22 yaşında Suudi vatandaşı Abdurrahman bin Abdullah Al-Tuvaycriy olduğunu tespit ettiklerini savundu.

Saldırıda yaralı olarak tutuklanan diğer kişinin tedavisine devam edildiğini belirten bakanlık açıklamasında, kimliği hakkında daha sonra bilgilendirme yapılacağını söylendi.

Bakanlık sözcüsü, açıklamasında ayrıca saldırı sonucunda dört vatandaşın hayatını kaybettiği, üçü güvenlik görevlisi olmak üzere 33 kişinin de yaralandığını ifade etti. Açıklamada, yaralılardan 19 kişinin tedavisinin tamamlandığı ve hastaneden ayrıldığı, diğer 14 kişinin ise tedavisine devam edildiğine yer verildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in, incelemelerde bulunmak için Al-Ahsa kentine gittiği belirtildi.

Diğer taraftan Türkiye, Al-Ahsa'daki cami saldırısını yaptığı açıklamayla kınadı. CİHAN
<< Önceki Haber Suudi Arabistan'da cami saldırganının kimliği açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER