Tacikler,uçak kazasında hayatını kaybedenler için büyükelçik önüne çiçek bıraktı


Tackistan'da halk, Mısır'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için Rusya'nın Duşanbe Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu. Tacikler büyükelçilik binasının önüne karanfil ve oyuncak bırakarak mum yaktı.

Rusya'nın Duşanbe Büyükelçiliği, Tacik halkının bu jestinin iki ülke arasındaki dostluğun göstergesi olduğunu ifade etti. Açıklamada ayrıca, "Bu trajik olay için başsağlığı dileklerinde bulunmak ve bu zor anda Rusya'yı desteklemek için gelen tüm Taciklere minnettarız. Rus halkının acısını paylaşarak, mum yakan ve çelenk bırakan Tacik dostlarımıza teşekkürü ayrıca bir borç biliriz" şeklinde ifadeler yer aldı.

Airbus A-321 tipi yolcu uçağı Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere havalanmıştı. KGL 9268 sefer sayılı uça, kalkıştan 23 dakika sonra, yaklaşık 9 bin 500 bin metre yükseklikte radardan kaybolmuştu. Kazada 224 kişi hayatını kaybetmişti.

ORTA ASYA LİDERLERİNDEN PUTİN'E TAZİYE MESAJI

Orta Asya liderleri, uçak kazası nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi. Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov gönderdiği taziye mesajında, Rus lidere başsağlığı dileklerinde bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Tacikler,uçak kazasında hayatını kaybedenler için büyükelçik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER