Tahir Elçi: Silvan'da çatışmalar sürerse çok sivil hayatını kaybeder

Tahir Elçi: Silvan'da çatışmalar sürerse çok sivil hayatını kaybeder

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Silvan ilçesinde 9 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. Silahlı militanlarının ilçedeki faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini belirten Elçi, ilçede çatışmalar devam ederse sivil kayıplarının süreceğini ifade etti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulu üyeleri, çatışmaların devam ettiği Silvan ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçede çıkan çatışmalar sırasında hayatını kaybeden Yakup Sinbağ'ın taziyesine katılan ve burada Fatiha Süresi'ni okuyan Elçi, Yakup Sinbağ'ın babası Süleyman Sinbağ'ın acısını paylaştı

Silvan halkı kaygıyla gelişmeleri izlediğini ifade eden Diyarbakır Baro Başkanı, halkın sokağa çıkma yasağının bitmesini istediğini vurguladı. Elçi, " Halk bir an önce bu durumun sona ermesini istiyor. Yetkililerden ve siyasetçilerden beklentisi bu. Bugün Silvanlılarla yaptığımız görüşme bu yönde. Herkese sesleniyorlar. 9 gündür süren neredeyse Silvan'nın yarısı eden bu 3 mahallede abluka ve silahlı çatışma altında. Özelikle ağır silahların kullanıldığı mahallede bir an önce askeri operasyonların durdurulması, o bölgede varsa bir silahlı bir grup oradaki faaliyetlerine son vermeleri gerektiğini belirtiyoruz. Silahlı çatışmaların toplumun yaşam alanlarına sirayet etmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bugün Silvan halkının da bu beklentisi doğrudan aldık. Silvan halkı büyük bir sıkıntı içinde Bu tehlikenin daha fazla büyümemesi gerekir. Sabah 65 yaşında bir kişi ve 2 çocuk yaralanmış. Çocukların tedavileri sürüyor. Bu çatışmalar böyle devam ederse korkarım ki daha çok sivil insan hayatını kaybeder." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Tahir Elçi: Silvan'da çatışmalar sürerse çok sivil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER