Tapulu arazisini hibe için yatırımcı arıyor


Erzurum'un Şenkaya ilçesi Gaziler (Bardız) beldesinde yaşayan Mehmet Mertcan isimli vatandaş, 50 dönüm tapulu arazisini kış ve kayak turizmi yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara karşılıksız vereceğini açıkladı.

Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erzurum'da vatandaşlar kış turizminin önemine inanmaya başladı. Gaziler beldesinde 200 dönüm arazisi bulunan 50 yaşındaki Mehmet Mertcan, beldelerinde göç ve işsizliğin arttığını ifade etti. Mertcan, beldelerine 6 kilometre mesafedeki Ağmezar- Henden mezrasında dağın kış ve kayak turizmine kazandırılması için çeşitli girişimlerde bulundu.

Kayak için uzun ve ideal pist potansiyeline sahip olan Ağmezar bölgesinde 200 dönüm arazinin bulunduğunu belirten Mertcan, araziden 50 dönümünü karşılıksız olarak yatırımcılara vermek istediğini dile getirdi. Sarıkamış kayak tesislerine yakın mesafede bulunduklarını belirten Mertcan, kar kalitesinin kayak için ideal olduğunu söyledi. Palandöken ve Sarıkamış kayak merkezlerinin arasında yer alan beldelerinin kayak turizmi için gerekli alt yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Mehmet Mertcan, "Beldemiz gençleri işsiz ve göç yaşanıyor. Kayak için zengin potansiyele sahip olan beldemize kış sporları için yatırım yapmak isteyen devlet ve özel sektör yatırımcılarına Ağmezar'daki kayak pistleri olabilecek dağın alt başındaki 50 dönüm arazimi karşılıksız bağışlayacağım. Yeterki ilçeme yatırımcı gelsin, göç dursun, insanlarımız oluşacak istihdam kapısı ile ekmek yesin." dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Şenkaya'nın sosyoekonomik gelişmesinde önder olan Hüseyin Köycü gibi gelecekte rahmet ve şükranla anılmak isteğini sözlerine ekleyen Mertcan, "Yaşamak değil, yaşatmak istiyorum. 200 dönüm arazim var. Ekonomik olarak bir beklentim yoktur. Yeter ki merhum Hüseyin Köycü gibi ilçeme faydalı olayım. Gelecek nesiller dua ve şükranla beni ansın." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Tapulu arazisini hibe için yatırımcı arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER