Tarhan Erdem: Erdoğan oy verme gününe kadar, "halkın gerçeğine hazırlanma" çabasında olmalıdır.

Tarhan Erdem: Erdoğan oy verme gününe kadar,

Sayın Cumhurbaşkanı, geçen Aralık ayının ilk haftasından düne kadar yaptığı 150'den fazla konuşmada, halktan Ak Parti'ye oy vermelerini istemiş, oy verilmemesini istediği partilerin adlarını ve niçin oy verilmemesi gerektiğini de söylemiştir. Bu konuşmaların çoğu, Cumhurbaşkanı'na yakınlığını belirten danışman ve hükümet üyelerinin, televizyon kanalı yöneticileriyle görüşmeleri sonucu en az dört kanalda canlı yayınlanmıştır.

Salı gecesi Cumhurbaşkanı'nın, çok deneyimli Oğuz Haksever'le konuşmasını NTV'de izledim. Bu konuşmada da Sayın Erdoğan, önceki konuşmalarından farklı bir konuya değinmedi, aynı olaylar, aynı gerekçeleri tekrarladı.

Yeni karşılaştığı bir olaydan bahsediyormuş gibi sinirliydi, kendini anlatamayan ebeveyn tavrıyla kelimelerini seçmiyordu, yorgundu!

Sayın Erdoğan'ın havasını göstermek için bir iki cümlesini alacağım:
"Dağdan yönetilen bir parti ile, dağdan yönetilen bir belediye ile nasıl bu diyalogu kuracaksınız? Bunlar kendi iradeleri ile belediye yönetmiyor ki dağdan yönetiliyor. Bunların bu ülkede barış diye, kardeşlik diye, birlik diye dertleri yok. Kendi kan kokan ideallerini, ideolojilerini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Milletimin bunları görmesi ve bilmesi için meydanlardayım."
Fazla uzatmanın zamanı değil ama, "dağdan yönetilen bir parti, dağdan yönetilen belediye" tanımı nasıl bir şey?

Sayın Erdoğan'ın kafasında "dağdan yönetilen parti", "dağdan yönetilen belediye" ile nasıl Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu, Belediyeler kanunu yan yana durabiliyor acaba?  Söylenen partiye oy vermiş 3,5 milyon seçmen ve verecek üzere olan 4 ile 8 milyon seçmeni Cumhurbaşkanı zihninde nerede tutuyor? Bu karışıklığın içinde Başbakan, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Cumhuriyet Başsavcısı nerede duruyorlar? Bu soruların cevaplarını bulmak zordur!

(...)

<< Önceki Haber Tarhan Erdem: Erdoğan oy verme gününe kadar, "halkın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER