Tarık Hodzic: Ben Saraybosna'da yaşıyorum ama kalbim Ali Sami Yen'de kaldı

Tarık Hodzic: Ben Saraybosna'da yaşıyorum ama kalbim Ali Sami Yen'de kaldı

Galatasaray'ın efsane forveti Tarık Hodzic Galasaray'ın Sarajevo ile yapacağı dostluk maçı öncesi Cihan Haber Ajansı'na (cihan) açıklamalarda bulundu. 1986 Türkiye gol kralı olan Tarık Hodzic bugün Saraybosna'da restoran işiyle uğraşıyor olsa da futboldan kopamıyor. Spor ve özellikle Galatasaray Tarık Hodzic'in olmazsa olmazı, öyle ki restoranının adını bile Galatasaray koymuş.

Efsane oyuncu Saraybosna'nın ünlü Osmanlı çarşısı olan Başçarşı'da bulunan dükkanında Türk futbolu ve Galatasaray ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Tarık Hodzic Türkiye'de oynanan şuan ki futbol ve kendi zamanlarında ki futbolu değerlendirirken genç futbolculara da bir takım tavsiyeler verdi.

Kendi döneminde oynanan futbolun daha yavaş ama daha teknik oynandığını belirten Hodzic, "Eskiden oynadığımız futbol daha yavaş ama daha teknikti. Şu an daha hızlı bir futbol anlayışı var ama son pası gerçekleştiremiyorlar. Selçuk ve Snejder'de son paslar var Galatasaray'da. Zaten çok çabuk oynuyorlar biz de daha yavaş ama teknik bir oyun vardı." dedi.

Kendisi de bir forvet oyuncusu olan efsane futbolcu, Türkiye'deki takımların şu an oynanan futbolda çok fazla posizyon kaçırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Santraforların başka bir durumu var, Galatasaray'ın maçlarını seyrediyorum ve çok fazla posizyon kaçırdıklarını görüyorum. Benim zamanımda 3 pozisyon oluyorsa bunun ikisini gole çevirmemiz lazım. Şimdi çok fazla posizyon kaçıyor, Beşiktaş aynı şekilde, Fenerbahçe aynı şekilde. Konsentre eksikliği var, çok koşuyorlar ve yoruluyorlar. Ceza sahasına gelince yorulmuş oluyorlar. Ben sağa sola bakar ve beklerdim ve pozisyon geldiğinde hazır oluyordum, o yüzden çok fazla koşmuyordum."

Tarık Hodzic Galasaray'ın Saraybosna'ya gelmesinin ise kendinde büyük bir heyecan uyandırdığını söyledi. Sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Boşnak efsane Galatasaray'ın ve Türkiye'nin kendisi için ne anlama geldiğini ise şu cümlelerle ifade etti:

"Ben futbol oynadığım dönemde Galatasaray benim için herşeydi. Ben burada yaşıyorum ama benim kalbim Ali Sami Yen'de, İstanbul'da kaldı. Bu yüzden restoranımın ismini de Galatasaray koydum. Büyük arkadaşlarım var, Fatih Terim, Raşit Çetiner, Cüneyt Tanman, Ömer Kılıç, Ahmet Ceylan, Sol bek Sefer, ben o zaman düşünmüştüm restoranıma ne isim koyarım diye. Ve o zaman Galatasaray olarak karar verdim. Son yıllarda oynadığım takım Galatasaray ve ben hayatta unutamam Galatasaray'ı, çok seviyorum inanın bana."

Hodzic, hayranı olduğu ve çok sevdiği Türkiye'yi fırsat buldukça ziyaret ettiğini de söyledi. Gittiği zaman da eski takım arkadaşlarını ziyaret etmeden onlarla vakit geçirmeden dönmediğini ifade etti. Galatasaray'ın her maçını dikkatle takip eden Tarık Hodzic takımın Şampiyonlar Ligi'ndeki durumuna da değindi. Galatasaray'ın önünde deplasmanda oynayacağı oldukça zor bir Atletico Madrid maçı olduğunu belirten Hodzic, şu an ki durumunun da kritik olduğunu ifade ederek, "Biraz zor olacak, Atletico Madrid ile orada oynayacağız. Belki biraz daha rahat oynarız ve yeneriz. Futbol 90 dakika. Şansımız var ama biraz zor olacak üst tura çıkmak." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada Bosna Hersek'in en köklü kulüplerinden olan Sarajevo Futbol Kulübü'nün kuruluşunun 70. yılı münasebetiyle yapılacak olan Sarajevo - Galatasaray dostluk karşılaşması 14 Kasım Cumartesi günü oynanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarık Hodzic: Ben Saraybosna'da yaşıyorum ama kalbim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER