Tarık Toros: Akın İpek oradaki şirketlerini yönetmek için Londra'da


Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Medialog Platform'unun düzenlediği toplantıda yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İpek Koza Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurt dışına kaçtığıyla sözleri ile ilgili Toros, "Akın bey yakalama kararı olmadan önce Londra'ya gitmişti. Zaten normalde de yılın yarısını orada geçiren biriydi. Şirketleri var onları idare ediyor orada." dedi.

Tarık Toros, Medialog Platformu tarafından Taksim'de bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Toros'un yanısıra İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Petr Mares, Fransa İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Aurelien Maillet, İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo ile çok sayıda yabancı gazeteci katıldı.

Toplantıda Amerikalı gazeteci Roy Gutman'ın Cumhurbaşkanı Edroğan'ın Akın İpek'le ilgili yurtdışına kaçtı şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Toros, "Akın beyle ilgili bir kaç cevap vereyim. Akın İpek kendisiyle ilgili yakalama kararı çıkmadan günler önce Londra'ya gitmişti. Çünkü senenin yarısına yakınını İngiltere'de, Londra'da geçiren bir iş adamıdır. Orada yüzlerce milyon paundluk yatırımı var. Türkiye'de 2011'den bu yana kendisine yatırım yapma imkanı, iş yapma imkanı verilmediği için, ruhsatları yenilenmediği için yurt dışında yatırım yapmayı tercih etti. İngiltere eğitimlidir, orada evi var, şirketi var. O şirketleri orada idare ediyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarık Toros: Akın İpek oradaki şirketlerini yönetmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER