Tarık Toros: Kayyımın amacı İpek Medya'yı batırmaktı

Eski Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Türkiye'nin en büyük medya gruplarından İpek Medya'nın 4 ayda nasıl batırıldığını özetledi: “Kayyım, atandığı yeri idare etmek, mevcudu korumakla görevlidir. Bunların amacı yönetmek değil, batırmaktı.”

Tarık Toros: Kayyımın amacı İpek Medya'yı batırmaktı

Türkiye'nin en büyük medya gruplarından İpek Medya, kayyım tarafından 4 ayda batırıldı. Hukuksuz bir şekilde kayyım atanan grubun medya organlarının, ‘zarar ettiği' gerekçesiyle savcılık talimatıyla 29 Şubat'ta yayın hayatına son verildi.

26 Ekim 2015 tarihinde Bugün TV, Kanaltürk, Bugün ve Millet gazetesinin binasına kapılar kırılarak girilmişti. Kanalın canlı yayınında medya tarihine geçen mücadeleyi Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni çalışanlarıyla birlikte Tarık Toros verdi. Batırılan gazeteler ve kanallar hakkında Toros, “Kayyımın geldiği gün, Bugün TV benim için tarihe karışmıştı. İpek Medya markasının kapatılması adına sadece üzgünüm. Kayyımın amacı batırmaktı yönetmek değildi.” dedi. 

ÖNCE İŞTEN ÇIKARDILAR, SONRA HAVUZ MEDYASI YAYINI YAPTILAR

İpek Medya Grubu'na ait kanal ve gazetelerin kayyım atanmadan önce en çok izlenen ve okunan mecralar olduğunu hatırlatan Tarık Toros, yapılanların bir tasfiye operasyonu olduğunu söyledi. “Beyin yapıcıları çıkartıp yayın politikasını da 180 derece değiştirince ne seyirci kaldı ne de okuyucu ve küçüldü.” diyen Toros sözlerini şöyle sürdürdü: “15 gün boyunca televizyonlarda belgesel göstererek izleyici alışkanlığını baltaladılar. Sonra da saraya yakın havuz medyasıyla yayın yapmaya başladılar. Gazetecilikte yayın politikasını değiştiremezsiniz yoksa seyirci sizi terk eder.”

DAHA İYİ YÖNETMEK İÇİN GELDİKLERİ KURUMLARI 4 AYDA BATIRDILAR

İpek Medya Grubu'na atanan kayyımların amacının yönetmek değil batırmak olduğunu söyleyen Toros, “Reklam ve ilan alamadılar. Kimse İpek Medya ile çalışmak istemedi. Kaçınılmaz bir son olarak daha iyi yönetmek için geldikleri kurumları 4 ayda batırdılar. Kapatmak zorunda kalmaları başarısızlıklarının göstergesi. Kayyım atandığı yeri idare etmek, mevcudu korumakla görevlendirilmiştir. Hukuksal tanımı buydu fakat bu bir el koyma tasfiye operasyonuydu. Bütün mecralarda da aynı tasfiyeleri gerçekleştirecekler.” ifadelerini kullandı.

İşsiz kalan meslektaşları için de üzgün olduğunu belirten Toros, bu yapılanların hiçbirinin kimsenin yanına kâr kalmayacağını, herkesin hukuk önünde hesap vereceğini vurguladı.

ZAMAN

<< Önceki Haber Tarık Toros: Kayyımın amacı İpek Medya'yı batırmaktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER