Tarım ve hayvancılık koordinasyon toplantısı Bakan Çelik başkanlığında başladı


Tarım ve hayvancılığın sorunlarının tartışıldığı Marmara Bölgesi koordinasyon toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Bursa'da başladı. Bakan Çelik, "Bu gün Marmara Bölgesi'nin koordinasyon toplantısı bir anlamda ortak akıl toplantısı vesilesiyle güzel Bursa'mızda bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında bakanlık merkez birimleri ile Marmara bölgesi Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürleri ile ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımlarıyla Marmara Bölgesi koordinasyon toplantısı Bursa'da başladı.

Hotel Çelik Palasta gerçekleştirilen toplantının başlangıcında bir açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak göreve geldikleri günden bu yana planlı, programlı ve geleceğe dönük yapacakları çalışmalarla ilgili toplantılar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu gün Marmara Bölgesi'nin koordinasyon toplantısı bir anlamda ortak akıl toplantısı vesilesiyle güzel Bursa'mızda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu bölge toplantılarının ilkini Şanlıurfa'mızda iki hata önce gerçekleştirmiş ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki illerimizin tüm gıda tarım ve hayvancılıkla ilgili sivil örgütlerin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatlarımızın, yani il ilçe müdürlerimizin ve tüm kuruluş yetkililerimizin de katıldığı son derece verimli bir toplantı gerçekleştirmiştir. İkicisini Bursa'mızda yapıyoruz ve Marmara Bölgesi illeri buraya katılacaklar."

YARIN IPARD LANSMANI

Bu gün kendi bakanlık bünyesinde başkanlık ve il müdürleri ile toplantı yaptıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Yarın basına açık bölümle bütün tarafların ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı, 13 ilin katıldığı bir toplantıyı gerçekleştireceğiz. Basına da açık olacak. Daha sonra Bursa özeline dönük değerlendirme yapacağız ve sorunların tespit ve çözümüne yönelik kararlarımızı alacağız ve en sonunda da IPARD lansmanı ile birlikte bu bölge koordinasyon toplantılarımızın ikincisin tamamlamış olacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Tarım ve hayvancılık koordinasyon toplantısı Bakan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER