Tariş ürünleri, BAKTAT'la Avrupa'ya açılıyor


Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ürünleri, BAKTAT güvencesiyle Avrupa ülkelerine açılıyor. Tariş ile bayilik sözleşmesi imzalayan BAKTAT'tan yapılan açıklamada, markanın tüketici ambalajlı ürünlerinin Avrupa'daki dağıtımının ve satışının BAKTAT tarafından üstlenildiği ifade edildi.

Bu yıl 100. yaşını kutlayan Tariş'in, Türkiye'nin ilk ve en büyük tarım satış kooperatifi olduğunu dile getiren BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, "Ege Bölgesi'nde 15 tarım satış kooperatifi ve beş bine yakın üretici ortağı olan Tariş, on binlerce insana iş sağlıyor. 12 bin ton kuru incir depolama ve 15 bin ton üretim kapasitesine sahip. İncir İşleme ve Depolama Tesisi'nde, TS-EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, TS-EN ISO 9001:2008 Kalite Yo¨netim Sistemi, helal, koşer ve BRC sertifikaları bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Tariş ürünlerinin Avrupa'daki en küçük marketten büyük zincir mağazala kadar satılmayı hak ettiğini belirten Baklan şöyle devam etti: "Şirketler grubumuz bundan sonraki süreçte uluslararası standartlarda üretim yapan kooperatiflerle ve kendisini kanıtlamış, markalaşmış ürünleri üreten şirketlerle ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Böylelikle hem üreticilerimizin emeklerini en iyi şekilde değerlendirmek hem de güzel ürünlerimizi Avrupa'da en iyi şekilde tanıtmak ve değerlendirmek istiyoruz. Sosyal etkinliklerimiz çerçevesinde, güzel ürünlerimiz aracılığı ile ülkemizi tüm dünyada en iyi bir şekilde tanıtarak, onu 'dünya markası' yapmak gibi fahri bir görevi de üstlenmiş bulunuyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Tariş ürünleri, BAKTAT'la Avrupa'ya açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER