Tarsus'ta engellilere yönelik 'Engelsiz Parkı' açıldı


Tarsus'un Kırklarsırtı Mahallesi'nde engelli vatandaşlara yönelik yapılan 'Engelsiz Park', 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, "Bu tesisi mahallemize ve ilçemize kazandırdıkları için belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin özellikle engelli hemşehrilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Engelsiz Park'ı engellilerin sosyal hayata daha aktif katılabilmeleri için hizmete geçirdiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete kavuşturmanın heyecan ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Belediyemizin hizmet kervanı devam ediyor ve göreve geldiğimiz günden bugüne 9. açılışımızı yaparak siz değerli vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin ve sizlerle daima bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da engelli bireylerin Engelsiz Parkı'nda gönüllerince eğlenebilecek bir mekana sahip olduğunu söyledi. Okunan dua ve kesilen kurban ile Engelsiz Park törenle açılırken, protokol üyeleri sembolik olarak tekerlekli sandalyelere bindirildi. Engelliler ise parkta gönüllerince eğlenirken, satranç ve bocce oyununu oynadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarsus'ta engellilere yönelik 'Engelsiz Parkı' açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER