Tarsus'ta hurdacı cinayetinde 2 tutuklama


Tarsus ilçesine bağlı Arıklı Mahallesi'nde işlenen cinayetle ilgili gözaltına alınan iki şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, öldürülen şahsın arkadaşları çıktı

Tarsus ilçesine bağlı Arıklı Mahallesi'nde 29 Ocak'ta güvenlik güçlerine, D-400 Karayolu ile Adana-Mersin Demiryolu hattı arasındaki sazlık ve sulak alanda bir şahsın hareketsiz yattığı ihbar edildi. Tarsus ve Yenice jandarma ekipleri olay yerine intikal etti. Yapılan incelemede bir erkek cesedi bulundu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürülen kişinin hurdacılıkla uğraşan Şehmuz Tutuş olduğu tespit edildi.

Cinayetle ilgili çalışma başlatan Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayetten kısa bir süre önce, Şehmuz Tutuş'un arkadaşları Hüseyin B. ve Murat Y. isimli kişilerle Adana'dan aynı arabayla Tarsus yönüne çıktığını belirledi. Şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine başlatılan soruşturmada, şüpheliler olay yerinde cinayetin ne şekilde meydana geldiğini anlattı. Arabayı kendisinin kullandığını söyleyen Murat Y., Şehmuz Tutuş ile Hüseyin B.'nin aralarında tartıştıklarını kaydederek tartışmaları şiddetlenince durmak zorunda kaldığını ifade etti. Murat Y. arkadaşlarının arabadan inerek, boş arazide kavga ettiklerini, kendisinin bu olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Hüseyin B. ise Şehmuz Tutuş ile aralarındaki alacak verecek konusundan dolayı anlaşmazlık olduğunu, seyahat halindeyken münakaşa ettiklerini ve münakaşanın dozunun artmasının ardından kendisinin arabayı kullanan Murat Y.'ye "Sağa çek" dedikten sonra arabadan indiklerini, kavga esnasında şuurunu kaybettiğini ve arabada bulunan sopayla Tutuş'a vurduğunu, amacının kesinlikle öldürmek olmadığını ifade etti.

Hüseyin Y. kavga esnasında Şehmuz Tutuş'un yere yığıldığını görünce "Kendimi kaybettim, bilinçsizce sağa sola koştum, elimdeki sopayı rastgele bir yere fırlattıktan sonra arabaya bindim ve devam ettik." şeklinde ifade verdi.

Cumhuriyet savcısının olay yerindeki sorgusunun ardından şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından Tarsus Adliyesi'ne getirildi. Savcının, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği Hüseyin B. ve Murat Y. hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tarsus'ta hurdacı cinayetinde 2 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER