Tatilciler uçak ve otel fiyatlarına önem veriyor


Web ortamı momondo.com.tr araştırma ile tatilci eğilimlerini ortaya koyuyor. Buna göre uçak bileti tercihinde en önemli kriter fiyatlar. Yüzde 56, en uygun fiyatlı uçuşa yöneliyor. Fiyata en duyarlı olanlar 36-55 yaş grubu, en duyarsız olanlar ise 18-22 yaş grubu. Yüzde 37 için ise doğrudan uçuş olup olmaması önemli.

Otel tercihinde de en önemli kriter fiyat. Yüzde 51 fiyatın kendileri için çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu oran erkeklerde yüzde 54, kadınlarda ise yüzde 48 seviyesinde. Yüzde 36 ile en önem verilen diğer konu, otelin tarihi veya turistik mekânlara yakın olması.

Yüzde 30, tatilin ardından daha etkin bir hayata adım atmaya ve spora başlamaya karar veriyor. Yüzde 22, tatile gittiğinde hatalarını önemle ele alıyor, sonrasında daha iyi biri olacağını dile getiriyor. Araştırma katılımcılarının yüzde 8'inin tatilde çocuk, yüzde 2'nin boşanma kararı aldığına işaret ediyor.

Tatilcilerin yüzde 66'sı yolculuğa gittiğinde kendilerini daha mutlu ve olumlu addediyor. Tatile gidip sıhhat bulduğuna kanaat getirenlerin oranı da yüzde 43.

Yüzde 40 tatilde iken bütçelerini aştıklarını ifade ediyor. Burada erkeklerin oranı yüzde 38, kadınların yüzde 42. Yüzde 10 ise tatilde umduğunun altında para harcıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Tatilciler uçak ve otel fiyatlarına önem veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER