Tatvan'da 'AB Projeleri Hazırlama Teknikleri' kursu açıldı

Tatvan'da 'AB Projeleri Hazırlama Teknikleri' kursu açıldı

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Proje Koordinasyon Merkezi (PKM) tarafından ilçede görev yapan eğitimcilere yönelik 'AB Projeleri Hazırlama Teknikleri' kursu açıldı.

Okulların AB projelerinden daha çok faydalanması amacıyla Selahattin Eyyubi Ortaokulu konferans salonunda verilmeye başlanan kurs kapmasında, projenin nasıl hazırlanacağı konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler veriliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ile birlikte düzenlenen kursu ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, açılan kursun önemine vurgu yaptı. Kursun, okulların AB projelerinden daha çok faydalanabilmesi amacıyla açıldığını belirten Kaymakam Murat Erkan, ücretsiz olarak açılan kursun önemli bir avantaj olduğunu ifade etti. Erkan, şunları kaydetti: "Proje Koordinasyon Merkezimiz tarafından açılan bu kurs son derece önemli bir kurstur. Bu kursu açmamızdaki amacımız ilçemizdeki okulların AB projelerinden daha çok faydalanmasını sağlamaktır. Normalde bu tür kurslar ücretli olarak açılır, ancak biz bunu tamamen ücretsiz ve gönüllülük esasına dayalı olarak açtık. Bu anlamada bu kurstan en iyi şekilde istifade edilmesi gerekiyor. Zaten kurs sayesinde de kursa katılan eğitimcilerimizin kurs sonunda iyi bir projeci olacağına ve birbirinden güzel projelere imza atacaklarına olan inancımız tamdır. Bu anlamda da kurstan sonra her okulumuzun en az bir proje hazırlamasını bekliyoruz. Ben bu vesile ile tüm kursiyerlerimize ve eğitimcilerimize başarılar diliyor ve açtığımız kursun ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Öte yandan, toplam 80 gönüllü öğretmenin katılım gösterdiği kurs 40'ar kişilik 2 grup şeklinde 2 hafta boyunca devam edecek olup, kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan eğitimcilere başarı belgesi verilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Tatvan'da 'AB Projeleri Hazırlama Teknikleri' kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER