Davutoğlu: Devlet görevlisi adalet terazisinden şaşarsa bize gelin


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "78 milyon vatandaşımıza hangi düşüncede, fikirde, mezhepte, etnik kökende olursa olsun hepsine sesleniyorum: Herhangi bir devlet görevlisi eğer bu adalet terazisinden şaşarsa doğrudan bize geleceksiniz. Hiçbir şekilde şu veya bu kaygıyla, düşünceyle, yakınlıkla adalet terazisinin şaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizi birilerini ödüllendirmek ya da birilerini önyargı ile cezalandırmak için değil -geçmişte olduğu gibi 28 Şubat dönemlerinde- biz herkese adalet, merhamet, şefkat ve vicdan dağıtabilmek için bu görevlerdeyiz. Hepimiz hesap veririz ve her hükümde millete ve Allah'a verecek hesaptan başka gönlümüzde, zihnimizde bir kaygı olmaz. Allah bizi millet ve kendi önünde mahcup olanlardan eylemesin." dedi.

Davutoğlu, 64. Hükümet'in 2016 Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaştı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "1 Kasım öncesi söz verdiğimiz üzere AK Pati hükümeti reformlar yapan, vaat eden bir hükümet olacak. Statüko, bizim iktidarımızı rehin alamayacak ve hiçbir zaman kendi siyaset geleneğimizin statik hale gelmesine, donuklaşmasına, hareket kabiliyetini yitirmesine fırsat vermeyeceğiz. Dogmatik tabularla ve önyargılarla devlet yönetilmez. Vatandaşlarımızın devletini sahiplenmesi bizim için hayati derecede önemlidir." dedi.

Davutoğlu, "Toplumsal barış esastır, kaygılar ve endişeler değil. Vatandaşların hukukunun korunması esastır, yanlış teamüllerin korunması değil. Bu anlamda kamu yönetimimizi toplumun talebi, vatandaşların ihtiyaçları ve güçlü demokrasi istikametinde yenileyecek reformlar yapacağız. Dileğimiz 78 milyon vatandaşın aralarında ayrım gözetilmeden hak ve hukukunun korunduğuna inanması ve huzur içinde yaşamasıdır." diye konuştu.

"Bütün bürokrasiye ve ilgili kamu yöneticilerine her yerde söylüyorum; devletin esası adalettir. En yakınınızla sizin can düşmanınız ihtilaf etse ya da rekabet etse ve sizin huzurunuza getirilse o anda yakınınızın yakın olduğunu; can düşmanınızın can düşmanı olduğunu unutacak ve adalet terazisi ne gerektiriyorsa onu yapacaksınız." diyen Davutoğlu, "Karşımıza adalet için önümüzde gelen bir dosya söz konusu olduğunda Nepotizme, yakınlığımıza bakmayız. Tek bir ölçüye bakarız; adalet terazisi... Kadim siyaset kültürümüzün en önemli kavramı adalet terazisidir." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şunları söyledi: "78 milyon vatandaşımıza hangi düşüncede, fikirde, mezhepte, etnik kökende olursa olsun hepsine sesleniyorum: Herhangi bir devlet görevlisi eğer bu adalet terazisinden şaşarsa doğrudan bize geleceksiniz. Hiçbir şekilde şu veya bu kaygıyla, düşünceyle, yakınlıkla adalet terazisinin şaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizi birilerini ödüllendirmek ya da birilerini önyargı ile cezalandırmak için değil -geçmişte olduğu gibi 28 Şubat dönemlerinde- biz herkese adalet, merhamet, şefkat ve vicdan dağıtabilmek için bu görevlerdeyiz. Hepimiz hesap veririz ve her hükümde millete ve Allah'a verecek hesaptan başka gönlümüzde, zihnimizde bir kaygı olmaz. Allah bizi millet ve kendi önünde mahcup olanlardan eylemesin." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Devlet görevlisi adalet terazisinden şaşarsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER