Tayland'da Su Festivali'nin ilk günü trafik kazaları: 52 ölü, 431 yaralı


Tayland'da "su festivali" olarak da bilinen yeni yıl festivali Songkran'ın ilk gününde meydana gelen trafik kazalarında 52 kişi öldü, 431 kişi yaralandı.

Tayland'da Pazartesi gününden itibaren başlatılan yol güvenliği kampanyası, Songkran Festivali'ne denk geldi. Her yıl kutlanan festivalin ilk gününde meydana gelen trafik kazasının bilançosu yüksek oldu. Ülke genelinde meydana gelen toplam 387 trafik kazasında 52 kişi hayatını kaybetti, 431 kişi de yaralandı.

Tayland PBS televizyonunun haberine göre, festivalin ilk günündeki kazaların yüzde 36,7'si aşırı hız nedeniyle gerçekleşti. Kamu Afetler Önleme ve Azaltma Dairesi altında çalışan Yol Kazalarını Önleme Azaltma Merkezi, kazaların yüzde 26,9'una alkollü sürücülerin neden olduğunu açıkladı.

Öte yandan kazalarda ölen ve yaralananların yüzde 56,9'unun çalışan vatandaşlar olduğu aktarıldı. Kazaların yüzde 79,6'sına motosikletlerin, yüzde 10,2'sine ise kamyonetlerin karıştığı bilgisi verildi.

Dünyanın en çok ölümlü trafik kazalarının yaşandığı ikinci ülke olduğu belirtilen Tayland'da, her gün 39 kişi hayatını kaybediyor.

Tayland'da en tehlikeli tatillerin başında gelen Su Festivali, her yıl ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Su bayramı (songkran) olarak da bilinen bu özel günde, eline su tabancalarını ve şişelerini alan halk, çevrede gördüğü herkesi ıslatıyor. Ülkenin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde, insanlar ferahlamak için birbirinin üzerine su atıyor. Bu, aynı zamanda saygı anlamına da geliyor. Festival ayrıca geleneksel Tayland takvimine göre yeni yıla denk geliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Tayland'da Su Festivali'nin ilk günü trafik kazaları:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER