TBMM Başkanı Yılmaz: Ülkemizin öncelikli sorunu terördür


TBMM Başkanı Başkanı İsmet Yılmaz, demokratik yol ve yöntemler çerçevesinde her sorunun konuşulacağı ve çözüleceği yerin Meclis olduğunu belirterek, "Bugün ülkemizin öncelikli sorunu toplumun geleceğine, huzur, barış ve istikrarına karşı en büyük tehdit olan terördür." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için toplandı. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yaptı. Yeni yasama yılının yeni bir seçim süreci içinde açıldığını dile getiren Yılmaz, demokraside millet denetiminin en somut şeklinin seçim olduğunu ifade etti.

Milletin bu denetimi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancının tam olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Halkımızın seçime tam olarak katılması millî iradenin Meclise tam olarak yansımasını da sağlayacaktır. Yapılacak seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşundan bugüne kadar aldığı kararlarla, çıkardığı yasalarla Türkiye'nin kaderini belirlediğini belirten Yılmaz, Meclisin bugün de demokrasinin kalbi ve sorunlarının çözüm adresi olduğuna dikkat çekti.

"Demokrasinin, özgürlüğün, refahın ve huzurun hâkim olduğu güçlü bir Türkiye ortak hedefimizdir." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Milletimizin demokrasi bilinci ve olgunluğu bizim en büyük güvencemiz ve ilham kaynağımızdır. İktidarı ve muhalefetiyle birlikte tüm siyasi partilerimizin ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatındaki emek ve katkıları her türlü takdirin üstündedir. Bu Gazi Meclisin mümtaz bir şahsiyeti ve köklü değerleri vardır. Bu çerçevede, iş birliği ve diyalog kanallarının açık tutulması, uzlaşı kültürünün geliştirilmesi, demokratik ilkelerin bir bütün hâlinde hayata geçirilmesi ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda atacağı adımları güçlendirecektir. Sağduyu içinde, milletimizin ortak değerlerine ve birbirimizin görüşlerine saygı göstererek demokratik kültürün daha da yerleşmesini sağlamalıyız. Bu itibarla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin saygınlığını ve itibarını yükseltmek dün olduğu gibi bugün de hepimize düşen öncelikli görev ve sorumluluktur."

Demokratik yol ve yöntemler çerçevesinde her sorunun konuşulacağı ve çözüleceği yerin bu Meclis olduğunu ifade eden Yılmaz, bugün Türkiye'nin öncelikli sorununun toplumun geleceğine, huzur, barış ve istikrarına karşı en büyük tehdit olan terör olduğunu söyledi. İnsanlığa karşı bir suç olan terörün ekonomik kalkınmanın da önündeki en büyük engel olduğunu belirten Yılmaz, "Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden, hep birlikte teröre karşı güçlü ve kararlı bir yaklaşım sergilemeli, milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız. Toplumsal barışı koruma ve sürdürme konusunda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Millî birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. Bir arada, huzur içinde yaşamak için birbirimizi daha çok anlamalı, birlikte daha çok çalışmalı ve ortak değerlerimizi birlikte savunmalıyız. Milletimizin de bizden beklentisi budur. Gelecek nesillere çözülmesi zor sorunlar bırakmak yerine barış ve huzur içerisinde güçlü bir ülke bırakmak bizlerin en önemli görevidir. Değişen dünya, ülke ve toplum şartlarına uygun yeni çözüm yöntemlerini birlikte geliştireceğiz. Bu millet millî mücadelesiyle bu coğrafyanın mazlum milletlerine nasıl örnek olduysa kendi sorunlarını çözme konusunda da örnek olacaktır. Etnik kimlik ya da inanç farklılıkları adına kamplaşarak kesret içinde vahdet, çokluk içinde birlik fikrinden uzaklaşan toplumların yaşadığı büyük acıları bu coğrafyada yaşayan herkes görmektedir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sorunlarına rağmen ateş çemberine dönmüş bir coğrafyada güçlü demokrasisi ve güçlü ekonomisiyle bölgenin huzur adası durumunda olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: "28 Avrupa Birliği ülkesi 120 bin sığınmacıyı nasıl paylaşacağını tartışırken, İngiltere 20 bin sığınmacıyı beş yılda kabul edebileceğini açıklamışken, Türkiye 2 milyondan fazla sığınmacıyı kabul ederek 7,5 milyar doların üzerinde bir harcama gerçekleştiren ülkedir. Millî gelirine oranla dünyada en fazla yardım eden ülke de Türkiye'dir. Sayın milletvekilleri, Türkiye, çağdaş bir ülke olarak farklılıklara saygı temelinde kendi sorunlarını kendisi çözebilecek sağlam bir siyasi kültüre ve engin bir devlet tecrübesine sahiptir. Türkiye özgürlük, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, sosyal adalet ve toplumsal sorumluluk ilkeleri çerçevesinde siyasi alandaki farklı görüşlerin toplum önünde rekabet etmesine dayalı demokratik sistemini her geçen gün daha da güçlendirmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Yılmaz: Ülkemizin öncelikli sorunu terördür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER