TBMM'de 26. dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor


26. dönem milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) kayıt işlemleri başladı. Mazbatalarını alan milletvekillerinin kayıt yaptırabilmesi için Şeref Holü'nde masalar oluşturuldu. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ile CHP Gaziantep Milletvekili Arif Ekici kayıt işlemlerini tamamladı.

Kayıt yaptırmaya yalnız gelen Pektaş'ın rozetini muhabir taktı. TV Net Muhabiri Gizem Küçüktepe'den rozetini takmasını rica eden Pektaş, "Bu, basına ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir." dedi. Seçimlerin millet için hayırlı olmasını dileyen Pektaş, "7 Haziran sonrası Türkiye'nin geldiği nokta, milletimizi çok üzmüştü, biz Anadolu'da bunu gördük. Esnafımız olsun toplumun her kesimi istikrar dedi ve AK Parti açık ara seçimi kazandı. Gümüşhane'den bir vekil çıkmıştı, şu an 3-0'lık netice. Özellikle Kelkit seçimin adeta sembol şehri olmuştu; 4-0'lık bir sonuç aldık. AK Parti yüzde 76 oy aldı, MHP yüzde 17 oy aldı ve 4-0 çok net bir sonuç aldık Kelkit'te." diye konuştu. Bakanlık konusunun Başbakan'ın takdirleri olduğunu dile getiren Pektaş, "Kelkit'in bu şekilde tartışılması, bence çok iyi değildi. Ama netice itibariyle Kelkit'in gençleri, insanı sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktılar." ifadelerini kullandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Arif Ekici ise "Halkımız bize muhalefet görevi verdi. Yapıcı muhalefet görevini sürdürmeye devam edeceğiz. Partimizin olağan kongre süreci başlamıştı zaten. Seçim sebebiyle ara verilmişti. Yasal bir süreci tamamlayacağız." şeklinde konuştu. Başarı konusunda AK Parti'nin dahi bu sonucu beklemediğini dile getiren Ekici, seçmenin bu yönde oy kullandığını belirterek, ülke için hayırlı olmasını diledi. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM'de 26. dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER