TBMM'de Yumurcak TV'li atışma


TBMM'de HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ile AK Partili vekiller arasında 'Yumurcak TV'li atışma yaşandı. Kendilerinin ölüme karşı yaşamı savunduklarını anlatan Beştaş, AK Parti sıralara dönerek "Ama, siz şu anda ölüm politikası yapıyorsunuz ve gerçeklerin ifade edilmesine karşı Yumurcak TV'yi bile kapatan bir anlayıştan geliyorsunuz" dedi.

TBMM'nin 18'ci Genel Kurul oturuma Yumurcak TV'li atışma yaşandı. Meclis kürsüsünde konuşan HDP'li Beştaş ülkenin büyük bir cezaevine dönüştürüldüğünü iddia ederek "Sadece Goebbels değil, bu arada George Orwell'in '1984' romanını da AKP Türkiye'ye çok güçlü bir şekilde yaşatıyor. Şu anda hepimiz büyük bir cezaevinin içinde. Yaşamımızın her alanı… Herkes, gerçekten, özgürlükleri kısıtlı bir şekilde yaşamına devam ediyor." dedi. Kendilerinin bölgeden geldiğini vurgulayan Beştaş, "Bir anda hendek bahanesi günlerdir önümüze konuluyor. Hendek yokken Nihat Kazanhan öldürüldü, Baran Çağlı öldürüldü; Diyarbakır'ın göbeğinde onlarca genç öldürüldü, Medeni Yıldırım öldürüldü. O zaman hendek yoktu. Yani, şu anda bu hendek sadece AKP'nin kendi politikalarını aklamak için kullandığı bir argüman olarak önümüzde duruyor." diye konuştu.

'SUÇ İŞLEYENLER SERBEST AMA SUÇU İFADE EDENLER TUTUKLU'

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu "Kapatın o zaman hendeği. Kapatın hendeği o zaman" diye müdahale edince Beştaş devamında "Bu dönemin 1990'lı yıllardan bir farkı var: Şu anda, Hükûmet, yaptığı işlerin hesabını vermemek için büyük yalanlar üretiyor kendi basın yayın organlarında. Zaten muhalefetin söz hakkı yok. Herkes tutuklanıyor, aleyhte konuşan herkes cezaevinde. Suç işleyenler serbest ama suç işleyenleri söyleyen, suçu ifade edenler tutuklu. Erdem Gül, Can Dündar, Beritan Diyarbakır'da tutuklanan gazetecilerden. Bu nedenle, bu konuda bize anlatacağınız hiçbir şey yok gerçekten." dedi.

'MECLİS TUTANAKLARINA GİREN YUMURCAK TV ATIŞMASI'

HDP'li Beştaş'ın bu sözleri üzerine yerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, "Ya, millet anlattı zaten!" diye müdahale etti. HDP'li Beştaş ile AK Partili Bak'ın 'Yumurcak TV'li atışması tutanaklara şu şekilde yansıdı:

"Osman Aşkın Bak (Rize) - Tamam 'Millet anlattı' dedim sadece.

Meral Danış Beştaş (devamla) - Önce dinlemeyi öğrenin. Siz konuşurken başkasına ders veriyorsunuz. Dinleyin, dinleyin, önce bir dinleyin.

Osman Aşkın Bak (Rize) - Millet anlattı, net. 1 Kasım'da millet anlattı!

Meral Danış Beştaş (Devamla) - Öğreneceğiniz çok şey var bizden, öğreneceğiniz çok şey var.

Osman Aşkın Bak (Rize) - 5 seçimdir anlatıyor!

Meral Danış Beştaş (Devamla) - Bir kere, burada halka karşı açılan bir savaş var. Bunu özellikle söylemek istiyorum.

Hasa Basri Kurt (Samsun) - Halka karşı savaşı PKK yapıyor, PKK!

Meral Danış Beştaş (Devamla) - Burada devlet hiç kimseyle savaşmıyor, kendi halkına savaş açmış durumda ve 3 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki anneye kadar orada siviller katlediliyor…

Osman Aşkın Bak (Rize) - PKK teröristleriyle mücadele ediyor, terörizmle! Bu devlet terörizmle mücadele ediyor!

Meral Danış Beştaş (Devamla) - …ve bunu asla anlayamayacaksınız.

Meral Danış Beştaş(Devamla) - Biz ölüme karşı yaşamı savunuyoruz. (AK Parti sıralarından gürültüler) Ama, siz şu anda ölüm politikası yapıyorsunuz ve gerçeklerin ifade edilmesine karşı Yumurcak TV'yi bile kapatan bir anlayıştan geliyorsunuz.

Osman Aşkın Bak (Rize) - Vah, vah!

CİHAN
<< Önceki Haber TBMM'de Yumurcak TV'li atışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER