"TBMM'ye de önümüzdeki günlerde bir kayyım atayabilirler"


CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Koza İpek Grubu'nun ardından Türkiye'nin finansal yapısı en güçlü kuruluşlarından Kaynak Holding'e ait tüm şirketlere kayyım atanmasını kınadı.

Türkiye'de açık ve net bir şekilde faşizm ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren Musa Çam, Meclis'te yaptığı açıklamada, "Burdaki amaç şu: Kendilerine muhalif olan, doğruları söyleyen, bu ülkede vatandaşın, kamunun kaynaklarını koruyan, kollayan ve kul hakkını yedirmeyen ne kadar insan varsa onları susturmak, onları yok etmek, eğer yok edemiyorlarsa el koymak ve onların yönetimini ele geçirmektir." dedi.

Çam, sözlerine şöyle devam etti: "Bir moda oldu artık Türkiye'de kayyım atamak. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de bir kayyım atayabilirler. Parlamento'yu çalıştırmamak için elinden geleni yapabilirler. O nedenle şu anda Kaynak Holding'e yapılan bu antidemokratik, hukuk dışı el koymayı kınıyoruz. Çünkü artık bu ülkede mülkiyet hakkının, mal hakkının bir garantisi yok. İstedikleri gibi yargı kararları alarak buralara el koyuyorlar ve kapatıyorlar ve onların başına kendi yandaşlarını, kendilerine kulluk yapacak olan, istedikleri gibi o şirketlerin, holdinglerin içini boşaltacak ve onlara kaynak aktaracak bir yönetim tarzını getiriyorlar. Şiddetle kınıyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir, mutlaka yargı ve hukukun yandaşlara değil herkese adil ve eşit bir şekilde işletilmesi gerekiyor. Şiddetle kınıyorum."

Terör örgütü iddialarıyla ilgili ise bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çam, terör örgütlerine kimin destek verdiğini, IŞİD'e kimlerin silah ve malzeme veya her türlü lojistik destek verdiğini AK Parti hükümetinin açık ve net bir şekilde kendisinin yaptığını savundu. Bu terör örgütlerinin kimler olduğunu soran Çam, şöyle devam etti: "Ne oldu birden; neden? Biat etmedikleri için kendilerine, kul hakkı yedikleri için ve bu yedikleri kul hakkını ortaya çıkardıkları için de bu holdinglere ve şirketlere el konuyor. Bunu şiddetle kınıyoruz ve bu bir terör örgütü değil, eğilmedikleri ve bükülmedikleri için, teslim olmadıkları için yapılan bir saldırıdır."

Kayyımların alacağı 100'er bin liralık paraya ilişkin bir soruya da Çam, "Vallahi çok isabetli yapmışlar. Oldukça kendilerini kayıracak, kurtaracak bir yönetim tarzı. Bundan sonraki kayyımların da aile efradından, kızından, damatlarından ve çocuklarının, torunlarının tarafından yapılmasından öneriyoruz şahsen." karşılığını verdi.TBMMye-de-onumuzdeki-gunlerde-bir-kayyim-atayabilirler-1940657.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber "TBMM'ye de önümüzdeki günlerde bir kayyım atayabilirler" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER