Samet Aybaba Eskişehirspor'a resmi imzayı attı


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda aldığı başarısız sonuçlarla 3. kez teknik adam değiştiren Eskişehirspor, daha önce anlaşmaya vardığı Samet Aybaba ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Eskişehirspor'un yeni teknik patronu Samet Aybaba, "Eskişehir'e gelişimin birinci nedeni Eskişehirspor'un futbol şehri olmasıdır. Eskişehirspor'u bulunduğu konumdan kurtarıp şampiyonluk hedefleyecek bir takım haline getireceğiz." dedi.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan tecrübeli teknik adam Samet Aybaba, Eskişehirspor'u hak ettiği yerlere getireceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Ben bir futbol severim. Eskişehir'e gelişimin birinci nedeni Eskişehirspor'un futbol şehri olmasıdır. Türkiye'de sadece 3 futbol şehri olduğunu düşünmüşümdür her zaman. Bunlardan biri Bursa, diğeri Trabzon, üçüncüsü de Eskişehir'dir. Bundan sonra sadece Eskişehirspor'u bulunduğu konumdan kurtarmaya bakacağız. Şampiyonluk hedefleyecek bir ekibi nasıl kurarız ona bakacağız.

Eskişehirspor'da kümede kalmasını düşünmekten kötü bir şey yoktur. Bu düşünceden yavaş yavaş uzaklaşamaya başlayalım. İlk yarıya biz 6 maç olarak bakıyoruz. Geride kalan maçların hepsini unuttuk. Oyuncularımızla oturduk, konuştuk. Oyuncularımız artık biraz daha fazla acı çekecekler. Saha içinde çok koşacaklar. Bu takım çok önemli bir takım. Bu işleri sadece teknik heyet, yönetim ve taraftarla yapamayız. Herkesin harekete geçmesi lazım. Eğer ben bir Adanalı olarak, Eskişehirspor'u bu kriz döneminden çıkarmak için geliyorsam Eskişehirsporluların benden daha çok takımına sahip çıkması lazım. Bu takımın şimdiki konuştuğumuz konumu çok kötü, hiç layık değil. Hiç şikayet etmeyeceğim. Kulübün ekonomik durumu ve kadrosunu biliyorum. Bundan dolayı şikayet etmem. İşimi yapacağım."

Bir basın mensubunun 'sözleşmenin sezon sonuna kadar olmasını siz mi istediniz yönetim mi?' sorusuna da Aybaba, "Burası Türkiye dört senelik mukavele imzalıyorsunuz 6 ay sonra gidiyorsunuz sezon sonuna kadar Eskişehirspor'un başındayım. Fazla atılan imzalara takılmayın. Önemli olan isteğiniz yaptığınız." dedi.

HOŞCAN: TÜRKİYE'NİN EN İYİ HOCASIYLA ANLAŞTIK

İmza töreninde konuşan Başkan Mesut Hoşcan ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin futbolunu bilen iyi bir hocayla anlaştıklarını belirterek, "Eskişehir muhakkak hak ettiği yerlere gelecek. İki hoca değişikliğinden sonra çok ciddi şekilde karar vermemiz lazımdı. Bugün yeni hocamızla bütün Türkiye'nin çok deneyimli hocasıyla Eskişehirspor'u yeni bir çalışma dönemi başlatıyoruz. Kısa bir görüşme ile Türkiye'nin deneyimli ve Türk futbolunu iyi bilen ve takımını ateşleyen hocayla sözleşme imzalıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Samet Aybaba, kendisini Eskişehirsporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Samet Aybaba Eskişehirspor'a resmi imzayı attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER