Tehlikeli yakınlaşma

Federal Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Thomas Haldenwang, aşırı sağcı çevreler ile mevcut siyasi gidişattan memnun olmayan popülist "protestocu vatandaşlar" arasındaki sınırın da giderek belirsizleştiğini kaydetti.

SHABER3.COM

Federal Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Thomas Haldenwang, farklı aşırı sağcı grupların birbiriyle yoğun bir ağ kurduklarını müşahede ettiklerini söyledi.

AŞIRI SAĞ ÖRGÜTLERE DAHA FAZLA DİKKAT!

Welt am Sonntag gazetesine mülakat veren Haldenwang, son yıllardaki gelişmelerin aşırı sağcı örgütlere daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

Aşırı sağ tehlikesine işaret eden Haldenwang, "Çeşitli aşırı sağcı grupların birbirleriyle yoğun bir ağ kurduklarını gözlemliyoruz." tespitinde bulundu.

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Thomas Haldenwang aşırı sağ örgütlerin halkta da karşılık bulduğuna dikkati çekti.

RADİKAL SAĞ İLE PROTESTOUCU VATANDAŞ YAKINLAŞIYOR!

Haldenwang, aşırı sağcı çevreler ile mevcut siyasi gidişattan memnun olmayan popülist "protestocu vatandaşlar" arasındaki sınırın da giderek belirsizleştiğini kaydetti.

Terör örgütü IŞİD konusunda da ikazda bulunan Haldenwang, örgütün Suriye ve Irak'ta yer altında varlığına devam ettiğini belirtti.

"IŞİD, ALMANYA'YA SALDIRABİLİR"

Haldenwang, "IŞİD ile ilgili tehlikenin geçtiğini söyleyemeyiz. Hâlâ saldırı planlandığına dair çok sayıda ipucumuz var. Almanya'da her zaman bir saldırı olabileceğini hesaba katmamız gerekiyor." dedi.

Haldenwang, radikal grupların ve teröristlerin dikkat çekmeden birbiriyle nasıl iletişim kurabileceklerini iyi bildiğini vurguladı.
<< Önceki Haber Tehlikeli yakınlaşma Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER