Samsung Apple'ı geçti

Samsung Electronics, artan akıllı telefon satışları sayesinde ikinci çeyrekte rekor kâr yakaladı ve Apple'ı geride bırakarak en kârlı mobil telefon şirketi oldu.

Samsung Apple'ı geçti

Samsung’un cep telefonu departmanı, 2013 ikinci çeyreğinde yaklaşık 5.2 milyar dolar kâr elde etti ve  4.6 milyar dolar kâr elde eden Apple’ın 'ın iPhone'unu geçti.

Nisan-Haziran döneminde Samsung’un toplam cep telefonu sevkiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 386 milyona ulaştı. Toplam telefon sevkiyatı içinde ise Samsung telefonlarının oranı yüzde 27.7 oldu. Aynı zamanda dünyanın en büyük televizyon üreticisi olan Samsung, ikinci çeyrekteki tüm şirket kârını ise 7 milyar dolar olarak açıkladı. 

Android cihazlara Asya ve Latin Amerika ’dan gelen yoğun talepler Samsung’un kârının artmasının ana sebebi oldu. Samsung, dünya çapında 107 milyon telefon sevkiyatı yaparak piyasayı domine etti. 

İkinci çeyrekte dünya çapında mobil telefon sevkiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 yükselerek 230 milyon oldu. Geçen yıl sevkiyatı yapılan telefonların yüzde 33’ü Samsung tarafından üretilmişti. 

<< Önceki Haber Samsung Apple'ı geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER