Tablet ve Cep telefonunda devrim!

Çinli bir firma yeni geliştirdiği 'E-ink' teknolojisini, ürettiği cep telefonu ve tablette kullanacak.

Tablet ve Cep telefonunda devrim!

E-ink, yani mürekkep ekranlı cihazlar daha çok E-reader'larda karşımıza çıksa da, daha önceleri telefon pazarında da örneklerini görmüştük. Çin kökenli teknoloji firmaOnyx de bu modaya uyarak mürekkep ekranlı bir Android telefon ve hatta bir de tablet hazırlamış.

Android işletim sistemini kullanan telefon E-ink, yani mürekkepli siyah / beyaz bir ekrana sahip. Onyx E43 ismiyle anılacak olan telefonun 4.3 inç büyüklüğünde bir ekranı ve 1 GHz değerinde işlemcisi mevcut durumda. Ancak ne yazık ki firma tarafından bunlardan başka ayrıntı sunulmamış. Telefonun bu yaz satışa sunulması bekleniyor.

Bunun yanı sıra Onyx, yine E-ink ekranlı bir tabletini de duyurdu. Onyx Boox R65 ismindeki tablet, Wi-Fi bağlantı desteği sunuyor. 1 GHz ARM Cortex-A8 işlemci, 256 MB bellek, 4 GB dahili depolama alanı ve Android 2.3 işletim sistemiyle gelecek olan tablet, fiyatıyla ve ne zaman piyasaya sunulacağına dair soru işaretlerini de beraber getiriyor. Cihaz, her ne kadar ilk bakışta teknik özellik bakımından pek tatmin edici gibi görünmese de, E-ink ile keyifli bir kullanım sunabilir.
<< Önceki Haber Tablet ve Cep telefonunda devrim! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER