Uçak hayalet, pürüzler gerçek...

Türkiye de projeye milyarlarca dolarlık taahhütle dahil oldu ancak problemler devam ediyor.

Uçak hayalet, pürüzler gerçek...

Türkiye'nin de tanesine 100 milyon doları aşkın para ödeyeceği, projesine dahil olduğu yeni nesil hayalet savaş uçağı projesinde pürüzler ve hesapta olmayan hata haberleri gelmeye devam ediyor. Seri üretim için gün sayan ancak şu ana dek henüz hazır olamayan F-35 uçaklarında bu sefer de motor arızası tespit edildi.

Daha önce de birkaç kez arızalar sebebi ile test uçuşlarına ara verilen uçakta bu kez de Pratt&Whitney yapımı motorda arıza tespit edildi. Yetkililerden yapılan açıklama, motor türbininde meydana gelen hasarın metal yorgunluğu ve aşırı titreşimlerden kaynaklanabileceği yönünde. 

Ancak tüm uçaklarda aynı arızanın olup olmadığı henüz kesinleşmedi. Arıza sebebi kesinleşene kadar test uçuşlarına ara verilecek.

Bahse konu F-35'in dikey kalkış yapabilen versiyonu (STOVL) olan uçak, 409 saati uçuş olmak üzere toplam 700 saat çalıştırıldı. Motorun üreticisi P&W ise arızanın uçağın tek motorunda olduğunu belirtti. F-35'lerin  2007 ve 2008'de de iki kez aynı arıza olmak üzere birçok kez arıza sebebi ile test uçuşlarına ara verilmişti.

airnewstimes.com
<< Önceki Haber Uçak hayalet, pürüzler gerçek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER