WhatsApp’ı da yasaklıyorlar!

BMM ve Viber'dan sonra, ülkenin İletişim ve Bilgi Komisyonu Whatsapp'ı da yasaklayacak.

WhatsApp’ı da yasaklıyorlar!

Suudi Arabistan hükümeti takip edemediği haberleşme araçları konusunda çok sert ve net bir tavır takınıyor. BlackBerry Messenger ve Viber’ın kullanımını yasaklayan İletişim ve Bilgi Komisyonu, sebep olarak ‘Suudi Arabistan kriterlerine’ uymamalarını göstermişti. Aynı komisyonun BlackBerry’den BBM’e erişim ve izleme olanağı talep ettiğini, olumsuz yanıt alınca BlackBerry’yi ülkeden sürdüğünü hatırlıyorsunuzdur.

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Komisyonu yeniden sahneye çıktı. Komisyon, WhatsApp’e ‘yerel düzenlemelere uyun’ çağrısı yaptıklarını ve onlara süre verdiklerini açıkladı.

Bu yasaklamalarla ilgili, GSM operatörlerinin gelirlerinin kötü yönde etkilendiği yönünde savunmaları sık sık duyuyoruz. Viber’ın yasaklanması bu şekilde açıklanmıştı. BBM’in şifreli güvenlik sistemi ile korunan mesajlaşmalarının ise ulusal güvenliği tehdit ettiği belirtilmişti.

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Komisyonu’nun dilinden düşürmediği ‘yerel düzenlemeler’in içerisinde 'söz konusu uygulamanın Suudi Arabistan’da bir sunucuya sahip olması ve bu şekilde yetkililerin Arap kullanıcılarının etkinliklerini izlemesine olanak tanıması' gibi bir madde var.

WhatsApp kullanıcılarına reklam göstermeyi bile doğru bulmayan bir firma. Büyük bir ihtimalle Arap kullanıcılarının özel hayatlarını, kişisel konuşmalarını üçüncü kişilere açmayı kabul etmeyecektir. Görünen o ki, WhatsApp’in Suudi Arabistan macerası da yavaş yavaş sona yaklaşıyor. Ancak asıl endişe verici olan, Suudi Arabistan vatandaşlarının kullandığı tüm mobil iletişim uygulamalarının kontrol altına alınmaya çalışılması.

(stuff.com.tr)

<< Önceki Haber WhatsApp’ı da yasaklıyorlar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER