iPhone 6 geldi fiyatlar eridi

Yeni iPhone'lar Türkiye'ye gelmeden, eskilerin fiyatı düştü...

iPhone 6 geldi fiyatlar eridi

Ekranları büyüyen, RAM gücü yükselen yeni iPhone’lar henüz Türkiye’ye gelmese de bir önceki modellerde indirimler başladı.

iPhone 6 ve 6 Plus piyasaya sürülünce bir önceki modellerin fiyatları düştü. 16 GB’lık iPhone 5S 2 bin 149 liradan 1999 liraya, 1699 liradan satılan 5C ise 1389 liraya indi.

App­le­’ın ye­ni ami­ral ge­mi­le­ri iP­ho­ne 6 ve 6 Plu­s’­ın pa­za­ra su­nul­ma­sıy­la bir­lik­te bir ön­ce­ki mo­del­le­rin fi­yat­la­rı bu­gün­den iti­ba­ren de­ğiş­me­ye baş­la­dı. 2 bin 149 li­ra­dan sa­tı­lan 16 GB’­lık iP­ho­ne 5S 1999 li­ra­ya, 1699 li­ra­dan sa­tı­lan 5C ise 1389 li­ra­ya düş­tü. 5.7 inç­lik Sam­sung No­te 4’ün de tü­ke­ti­ci­ler­le bu­luş­ma­sı Ga­laxy S4’ün fi­yat­la­rı­nı da et­ki­le­di. Dü­ne ka­dar 1500 li­ra­dan sa­tı­lan ci­haz, bu­gün­den iti­ba­ren 1399 li­ra­dan alı­cı bul­ma­ya baş­la­dı. Ye­ni iP­ho­ne­lar Tür­ki­ye­’de 26 Ey­lü­l’­de sa­tı­şa su­nu­la­cak.

Satışlarında patlama var

Gold Tek­no­lo­ji Mar­ket­le­ri Pa­zar­la­ma Mü­dü­rü Kı­lınç Or­han Er­de­mir, ha­zi­ran-tem­muz-ağus­tos dö­ne­mi­nin or­ta­la­ma­sı­na kı­yas­la, ey­lül ayı­nın ilk iki haf­ta­sın­da­ki sa­tış­lar­da yüz­de 22 ar­tış ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Bu dö­nem­de sa­tış­la­rı en çok ar­tan ürün gru­bu­nun yüz­de 56 ile di­züs­tü bil­gi­sa­yar, yüz­de 9 TV ve yüz­de 13 cep te­le­fo­nu ol­du­ğu­nu kay­de­den Er­de­mir, tak­sit ya­sa­ğı­nın ar­dın­dan zor gün­ler ge­çi­ren tek­no­lo­ji mar­ket­le­ri­nin to­par­lan­ma sin­ya­li ver­di­ği­ni be­lirt­ti.

Cepte 3 taksit şart

Er­de­mir, tek­no­lo­ji mar­ket­le­ri­ni kre­di kar­tı ya­sa­ğın­dan do­la­yı düş­tük­le­ri zor du­rum­dan tek­no­lo­ji­nin hız­lı ge­li­şi­mi­nin çı­ka­ra­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, “Bu es­na­da cep te­le­fon­la­rı­na en azın­dan 3 tak­sit­lik bir dü­zen­le­me de ge­ti­ri­lir­se, 2023 he­def­le­ri­mi­ze tek­rar odak­lan­ma im­ka­nı bu­la­ca­ğız.
Ö­nü­müz­de­ki 3 bu­çuk ay­lık dö­nemde, yı­lın ge­ne­lin­de sek­tör­de bü­yü­me ger­çek­leş­me­se bi­le, en az ka­yıp­la ka­pa­tıl­ma­sı­nı sağ­la­ya­bi­lir” diye konuştu.

BUGÜN
<< Önceki Haber iPhone 6 geldi fiyatlar eridi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER