iPhone'da 3 lens ve 3 sensörlü kamera süprizi

Sıradaki iPhone modelinde, şimdiye kadar gördüğümüz en gelişmiş Apple kamerasıyla karşılaşabiliriz.

iPhone'da 3 lens ve 3 sensörlü kamera süprizi

Cep telefonlarında fotoğraf ve video çekmek gibi işlemler artık rutin işlemler halini almış durumda. Bir zamanlar çok düşük çözünürlüklerde fotoğraflar ve videolar çekebiliyorken, şimdi 1080P standartını yakaladık, ancak bu yeterli değil. 

Cep telefonu üreticileri, yakın zamana kadar megapiksel oranları üzerine yarışlar yapıyordu. Aslında bu yarışlar hala sürüyor, ancak son dönemlerde sadece megapiksel değeri değil de sensör, lensler ve kamera yazılımları üzerine de geliştirmeler yapılıyor. Böylelikle daha net detaylarla karşılaşıyoruz.

Apple, telefon kameralarıyla ilgili yeni bir patent başvurusunda bulunmuş. Bu patent, yeni telefonlarında kullanılır mı bilinmez, sonuçta bu tarzda birçok patent kağıdı görebiliyoruz. Ama kullanılırsa, kalite konusunda artışlar yaşanabilir.

Parlaklık ve renklilik sensörlerini kullanarak görüntü yakalamak olarak belirtilen bu patentte, görüntüyü yakalama ve renk kalitesi üzerine işlev gören üç farklı sensör ve üç farklı lensin bir arada çalışacağı belirtiliyor. Çekilen görüntü de sensörlerin aşamalarından geçip final halini, yani en iyi halini alıyor.

Bakalım yeni Apple modellerinde böyle bir teknolojik yaklaşım görecek miyiz. Çok değil, bir ay gibi bir süre sonra Apple'ın yeni ürünlerini (en azından iPhone 5S) görebileceğiz.

(teknokulis.com)
<< Önceki Haber iPhone'da 3 lens ve 3 sensörlü kamera süprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER