Telefon dolandırıcıları yakalanarak cezaevine gönderildi


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde telefonla aradıkları Kasım Ö'yü kendilerini savcı olarak tanıtarak dolandıran 3 zanlı polisin yaptığı kapsamlı çalışma ile yakalandı. Manisa'da yakalanan 3 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendisini telefonla arayarak savcı olarak tanıtan kişiyle görüşen Kasım Ö., kendisini arayan kişilerin söylediklerini yerine getirerek Alaplı PTT şubesine 10 bin lira para yatırdı. Kısa süre sonra yeniden gelen telefonla Kasım Ö. kendisini arayan kişinin hesabına 5 bin 700 lira daha yatırmasını isteyince dolandırıldığından şüphelenerek polise şikayette bulundu. Polis şikayet üzerine başlattığı çalışmada paranın Manisa'dan çekildiğini tespit etti.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bilgi verdiği Manisa İl emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan operasyonla İ.G, İ.T. ile T.Ö.'yü göz altına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan İ.G, İ.T. ile T.Ö çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan kendilerini arayıp polis ve savcı olarak tanıtan kişi yada kişilere itibar etmemelerini böyle bir durumla karşılaşıldığında 155 Polis imdat hattını aramaları istendi.

Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, "Devletin polisi ve savcısı telefonla hiçbir vatandaştan para istemez. Bu tür dolandırıcılara asla hiç kimse inanması. Arandıkları takdirde derhal 155 Polisi İmdat'ı arasınlar ya da en yakın karakola bilgi versinler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Telefon dolandırıcıları yakalanarak cezaevine gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER