Telefon satıcıları, 'dükkanları boşaltın' diyen Ankara Büyükşehir'e yürüdü


Ulus Telefoncular Çarşısı'ndaki esnaflar kendilerine gelen 'dükkanınızı bir hafta içinde boşaltın' tebligatına tepki gösterip Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına yürüdü. Telefon satıcıları, belediye yetkililerinden dükkanı boşaltmak için süre ve kendilerine bir yer tahsis edilmesini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus İtfaiye Meydanı'ndaki Telefoncular Çarşısı esnafına, dükkanlarını bir hafta içinde boşaltmaları gerektiği yönünde tebligat gönderdi. Tebligatta, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın 18.12.2015 tarih ve 8261-8684 sayılı yazısında Ulus Tarihi Kent Müzesi Yenileme Alanı'nın içinde kaldığı ve Kamulaştırma Kararı alınması sebebiyle 7 gün içinde işyerinizi boşaltmanız verilen süre sonunda işyerinizi boşaltmadığınız takdirde belediyemiz tarafından boşaltılarak yapılan masrafların tarafınızdan tahsil edileceği tarafınıza tebliğ edilmiştir" ifadesi yer aldı. Tebligata tepki için telefon satıcıları, Büyükşehir Belediye binasının önünde toplandı ve tepkilerini dile getirdi.

Dükkanlarını boşaltmak için verilen sürenin kısa olduğundan yakınan Kemal Uçar, yaklaşık bin 500 ailenin mağdur olacağını söyledi. Uçar, "Devlet Suriye'den gelen insanlara sahip çıkıyor, güzel. Ama biz bu milletin insanıyız. Bu insanların hepsinin borçları var. En azından 5-6 ay mühlet versinler. Kış günü 7 gün içinde kapıya koymak nedir? Yer de göstermiyorlar." dedi.

Belediyede bir muhatap bulamadıklarını anlatan esnaflar, "Oy istemeye gelince geliyorlar. Hırsızlık mı yapalım, ne yapalım? Yetkili kişi gelerek gün verecek. Amacımız budur. 7 gün içinde boşaltmamızı istiyorlar. Bin kişi buralardan ekmek yiyor nasıl boşaltacağız. Başbakan geldi, bizi mağdur etmeyeceklerini söylemişlerdi. " ifadelerini kullandı.

Açıklamalardan sonra grup belediye ek binasına doğru yürüdü ve 5 kişi belediyeden bir yetkili ile görüştü. Yetkililerin esnafların süre ve yer isteğine olumlu veya olumsuz bir cevap vermediği öğrenildi. Kalabalık bir süre bekledikten sonra dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Telefon satıcıları, 'dükkanları boşaltın' diyen Ankara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER