Tenkil Müzesi: Tarihe bırakılmış tanık

Tenkil Müzesi ilk sergisini Brüksel’de açıyor...

SHABER3.COM

Tenkil Müzesi , Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne yönelik sürdürülen hukuksuz operasyonlar ve sonrasında yaşanan zulmün sebep olduğu mağduriyeleri gözler önüne sermeye devam ediyor.

Brüksel’de ilk gösterimi yapılan serginin ikincisi 9 Nisan’da Avrupa Parlamentosu’nda açılacak.

You Tube aracılığı ile yayın yapan Videon TR kanalından Zeynep Kaya, Tenkil Müzesi yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Uludağ konuştu . İlk defa Brüksel'de kapılarını açacak olan Tenkil Müzesi'nin ne olduğunu anlatan Uludağ projenin Türkiye'deki insan hakları ihlalleri, işkenceler, ölümler ve adam kaçırma gibi mağduriyetleri unutturmamak için çalışacaklarını söyledi 





Tenkil Müzesi nedir?

Uluslararası Gazeteciler ile İnsan Hak ve Özgürlükleri İnsiyatifi tarafından oluşturulan müze, adını “Düşman veya zararlı kimseleri topluca ortadan kaldırma”, “Herkese ibret olacak bir ceza verme” ve “Uzaklaştırma” anlamlarında kullanılan ve soykırım yerine kullanabilen “tenkil” sözcüğünden alıyor. 

Son yıllarda Türkiye'de yaşanan insan hakları ihlallerini kayıt altına almak, târihe mâl etmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için kurulan müzede, Türkiye’de insan hakları ihlallerine uğrayanların hatıraları ve eşyaları sergileniyor.

<< Önceki Haber Tenkil Müzesi: Tarihe bırakılmış tanık Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER