'Teraslı' yerine 'terörist' evde yaşadığını yazan çocuk sorguya alındı


İngiltere'de Müslüman bir çocuk, sınav kâğıdına yanlışlıkla bir "terörist evde" yaşadığını yazınca, İngiliz polisler tarafından sorguya alındı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre Ada'nın kuzeyindeki bir okulda, 10 yaşındaki Müslüman bir çocuk, sınav kâğıdına yanlışlıkla "terörist bir evde yaşıyorum" yazınca, durum öğretmenleri tarafından polise bildirildi. Terörle mücadele ekipleri ise 'şüpheli' olarak gördüğü çocuğu ve ailesini sorguya çekti. Sınav kâğıdına "teraslı (terraced) bir evde yaşıyorum" yazmak isteyip, imla hatası yaparak "terörist" (terrorist) kelimesini kullanan 10 yaşındaki çocuğun, ailesi ve kendisinin sorguya çekilmesinin yanı sıra ayrıca evinin arandığı ve bilgisayarına da el konulduğu öğrenildi. Bu arada, yaşanan olaya tepki gösteren aile, İngiliz polisi ve okul yönetiminin özür dilemesini istedi.

Haberde çocuğun kimliği ve hangi okulda öğrenim görüldüğüyle ilgili bilgi verilmedi. Kuzeni ise BBC'ye yaptığı açıklamada, çocuğun yaşadıklarından ötürü yazmaya korkar hale geldiğini ve hayal gücünü giderek kaybettiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Teraslı' yerine 'terörist' evde yaşadığını yazan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER