Teröristler etkisiz hale getirildi, mevzileri imha edildi


Genelkurmay Başkanlığı dün (11 Ekim günü) gerçekleşen önemli yurt içi olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

TSK'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; Erzurum'da icra edilen operasyonda, iki ayrı sığınakta teröristlere ait bir adet el telsizi, 110 adet bixi ve 50 adet tabanca mühimmatı, bir adet el bombası, 10 adet sırt çantası, 11 adet met, dört adet uyku tulumu, 140 metre kablo, dört adet panço, 70 adet pil ve sera naylonu ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri'de devam eden operasyonda; icra edilen hava harekatı sonucunda 17 terörist etkisiz hale getirilmiş, üç mağara, bir cephanelik ve terörist mevzileri imha edilmiş, bölgede yapılan arazi aramasında; bir adet RPG-7 silahı, yedi adet RPG-7 mühimmatı, 900 adet 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, 409 adet doçka mühimmatı, 242 adet Kaleşnikof mühimmatı, çok sayıda patlayıcı, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda; bir adet el bombası, iki adet mayın, 970 kilo amonyum nitrat, 22 kilo dinamit lokumu, yedi adet tüp ve 11 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Şırnak'da yüksek gerilim hattı direğine, El Yapımı Patlayıcı (EYP) patlatılmak suretiyle zarar verildi, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda patlatılmaya hazır dört adet EYP daha tespit edilerek imha edildi.

Tunceli Ovacık'ta 16 Eylül 2015'de Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 teröristin cesedi bulundu.

Mardin'de İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Bölücü Terör Örgütüne katılacağı tespit edilen bir kadın ile örgüte eleman temin ettikleri tespit edilen iki şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; 'Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapmak' suçundan 10 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, bir adet tabanca, bir adet av tüfeği, 27 adet tabanca ve 14 adet av tüfeği mühimmatı ile muhtelif mermi ele geçirildi.

Siirt'te teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzileri, icra edilen hava harekatı ile imha edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Teröristler etkisiz hale getirildi, mevzileri imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER