TGC'den Bugün'e destek ziyareti

TGC Başkanı Olcayto, medyaya yönelik baskın ve saldırıları eleştirdi. Gazetecilerin davalara maruz bırakıldığını hatırlatarak “Çirkin dille ölüm tehditleri yazıyorlar, hedef gösteriyorlar. Tarihte böyle baskı görmedik” dedi.

TGC'den Bugün'e destek ziyareti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreteri Sibel Güneş, BUGÜN Gazetesi’ne destek ziyaretinde bulundu. İpek Medya Grubu’na yapılan baskınları değerlendiren Olcayto, “Tuhaf bir şey. Biz biraz eski kuşağız. Pek çok şey gördük. Ama tarihte böyle baskı görmedik. İnce ince baskı yapılıyor. Gazetecileri bölmek ve kendilerine bir medya oluşturmak için çok ince çalışma yürütüyorlar” dedi.

GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERİYORLAR

Son dönemde gazetecilerin sürekli davalara maruz kaldığının altını çizen Olcayto şunları anlattı: “İşsiz arkadaşlarımız var. Davalarla çok sıkıştırdıkları var. Yüksek para cezaları isteniyor. Bizi en çok üzen gazeteciliği ayaklar altına alan bir takım gazeteciler olması. Hedef gösteriyorlar.

Belden aşağı yazılarla yükleniyorlar. Bunları 2-3 yıl önce hiç tanımıyorduk. Aydın Doğan’ın ne DHKP-C üyeliği kaldı ne teröristliği. Ahmet Hakan’a çok çirkin dille ölümlü tehditleri var. Şaşkınlıkla bakıyoruz. Medya nasıl bu kadar dibe vurdu?”

HÜRRİYET’E SALDIRI PLANLI

Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırının planlı olduğunu söyleyen Olcayto, polisin müdahaleyi önleyemediğini aktararak, “Hadi birincisinde polis boş bulundu, olay ani gelişti. İkincisinde dışarıda TOMA içeride polis grupları var.

Sanki planlanmış gibi. Bir parlamenter çıkıyor bu işi organize ediyor. Üstelik bir de tahrik ediyor. Meclis Başkanı’ndan ses gelmez mi? Ortada yok” diye konuştu.  

‘YARGI ELİYLE BASKIN’

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, ziyaret dolayısıyla Olcayto’ya teşekkür etti.

Son dönemde gazetecilerin aldığı tehditlere değinen Başyurt şunları söyledi: “Meslektaşlarımızın ‘Seni sinek gibi ezerim’ diye tehdit apaçık tehdit edildiği bir dönemdeyiz. Polis kordonuna rağmen ikinci kez basılan medya kuruluşlarımız var.

ŞANTAJ DEĞİL LİNÇ

Artık normal bir şantajın ötesinde belki linçe varabilecek riskler içeren baskınlar söz konusu. Bir de bizim gruba olduğu gibi yargı eli kullanılarak yapılan baskınlar açılan davalar var. Bize bu dönemde destek veren hem okurlarımızı hem gerek siyasi çevreler gerekse çok değerli meslek kuruluşlarımızı tebrik ediyoruz. Onların bu desteği sayesinde susmadan cesurca yayınlarımızı sürdürme arzusundayız.”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber TGC'den Bugün'e destek ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER