TGF Genel Başkan Yardımcısı: Seçim öncesi operasyon, manidar ve kaygı verici

TGF Genel Başkan Yardımcısı: Seçim öncesi operasyon, manidar ve kaygı verici

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, İpek Holding ve bünyesinde bulunan medya kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyona tepki gösterdi. Dim, söz konusu operasyonun seçim öncesinde yaşanmasının manidar ve kaygı verici olduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından iş adamı Akın İpek'e ait şirketlerine yönelik operasyon başlatıldı. Grup bünyesinde bulunan Kanaltürk ve Bugün Gazetesi Ankara temsilciliklerinin de yer aldığı operasyonlara tepki gösteren TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Türkiye'nin son yıllada ifade, iletişim ve basın özgürlüğü gibi olmazsa olmaz kavramlar üzerinde mevcut iktidar tarafından yürütültmekte olan sistematik bir baskının olduğunu belirtti. Bunun demokrasinin önündeki en büyük engel olduğunu vurgulayan Dim, şunları kaydetti: "Gerek medya, basın özgürlüğün engellenmesi kesintiye uğratılması gerekse, sosyal medyaya uygulanan sansürlerin neticesinde Türkiye'nin imajı ciddi manada zarara uğramıştır. Bu son yapılan operasyonlar önümüzdeki genel seçim öncesinde Türkiye'nin imajına zarar verecektir. Ne yazıkki Türkiye Avrupa'dan ve batı dünyasından bakıldığı zaman Ortadoğu'daki anti-demokratik yönetimlere sahip bir çok arap ülkesiyle eş değer görülmektedir. Bu Türkiye'nin anayasasının ne kadar demokratik olursa olsun, her anlamda yeterince anlanamadığı, uygulanamadığı bir sürecinde başlangıcı olarak kabul edilmektedir."

TEK SESLİLİK ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU KAOSUN SEBEBİ

Medya üzerinde kurulmaya çalışılan baskılara tepki gösteren Dim, sindirilmiş gazeteciler, sindirilmiş medya ile ülkenin aydınlık geleceğinin tesis edilemeyeceğinin altını çizdi. Demokrasinin olmazsa olmazı 'çok sessizliğin' engellenmesi, bugün ülkenin içinde bulunduğu kaosun sebebi olduğunu savunan Dim, "Seçim öncesinde bu olayın yaşanması manidardır, üzücüdür, kaygı vericidir. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun gazeteci meslektaşlarımızın hangi gerekçe ile olursa olsun gözaltına alınması, hapse atılması, onların çeşitli şekillerde baskı altına alınması bizler tarafından tasvip edilmemektedir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber TGF Genel Başkan Yardımcısı: Seçim öncesi operasyon,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER