THY, Airbus siparişlerini kesinleştirdi


Türk Hava Yolları (THY), 72 adet Airbus A321neo siparişine 20 uçak daha ilave etti. THY Genel Müdürü Temel Kotil, büyüme stratejilerini yalnızca en verimli, en güvenilir ve en karlı uçaklarla destekleyebileceklerini söyledi.

THY, 20 adet A321neo siparişini kesinleştirdi. Havayolunun hali hazırda 72 adet A321neo siparişi bulunuyor. THY, büyüme planları çerçevesinde siparişlere 20 adet A321neo uçağına daha ilave etti.

Siparişle ilgili konuşan Temel Kotil: "Dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biri olarak büyüme stratejimiz yalnızca en verimli, en güvenilir ve en karlı uçaklarla desteklenebilir. A321neo uçağı için verdiğimiz bu ek sipariş, büyüme planlarımızın karlı ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesine destek olacaktır" dedi.

Airbus COO'su John Leahy ise THY'nin A320neo ailesinin en büyük üyesi olan A321neo'ya güven tazelediğini aktardı. Siparişlerden mutluluk duyduğunu dile getiren John Leahy, "A321neo havayolunun beklentilerini karşılamakla kalmayacak ve operasyonel verimlilik, karlılık ve yolcuları cezbetme konularında beklentilerin üstüne çıkacak" dedi.

YÜZDE 15 YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

A320neo ailesi yeni nesil motorlar ve Sharklet adı verilen kanatçıklar ile birlikte yüzde 15'ten fazla yakıt tasarrufu sağlayan en son teknolojileri bir arada sunuyor. 2020 yılına kadar kabin içi yeniliklerin uygulanması ile birlikte yakıt tasarrufunun yüzde 20'ye kadar çıkması bekleniyor. 2010 yılından günümüze A320neo uçakları, 75 müşteriden 4.300'ün üzerinde sipariş alarak pazarda yüzde 60 paya sahip oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber THY, Airbus siparişlerini kesinleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER