THY'den pilot Andreas Lubitz açıklaması


Germanwings uçağını alçaltarak 150 kişinin ölümüne sebep olan ikinci pilot Andreas Lubitz'in de aralarında bulunduğu 80 pilotun Türk Hava Yolları'na (THY) eğitim için başvurduğu öğrenildi. Konuyla ilgili THY yaptığı açıklamada, "Lufthansa ile Uçuş İşletme Başkanlığı'nın konuyla ilgili bir görüşmesi olmuştur, ancak söz konusu pilotun tarafımıza bireysel başvurusu bulunmamaktadır." denildi.

Barselona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşen Germanwings uçağında 150 kişi hayatını kaybetmişti. Germanwings uçağını alçaltarak 150 kişinin ölümüne sebep olan ikinci pilot Andreas Lubitz'in de aralarında bulunduğu 80 pilotun THY'ye eğitim için başvurduğu öğrenildi.
Konuyal ilgili açıklama yapan THY, "Lufthansa ile Uçuş İşletme Başkanlığımızın konuyla ilgili bir görüşmesi olmuştur, ancak söz konusu pilotun tarafımıza bireysel başvurusu bulunmamaktadır. Lufthansa PTN Uçuş Okulu, kendi okullarından mezun olan pilotlarının bulunduğunu tarafımıza iletmiş, ancak bu pilotların havayolu tecrübeleri ve tip eğitimleri bulunmadığından bu pilotlarla ilgili görüşme gerçekleşmemiştir. Ortaklığımız tip eğitimi ve tecrübesi bulunmayan yabancı pilot istihdamını mümkün kılmamaktadır." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber THY'den pilot Andreas Lubitz açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER