"TİB davasında tanık olan kişi bir gün sonra sürgüne gönderildi"


Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yönelik kriptolu telefonların dinlendiği iddiası ile ilgili olarak 7'si tutuklu 28 kişi hakkında açılan davanın dördüncü duruşması başladı. Sanık avukatlarından Mustafa Küçük, tanık olarak dinlettikleri kişinin bir gün sonra 'sürgüne' gönderildiğini söyledi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen, TİB eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, İsmail Bakar, Halil Çiçek, Hamza Demirezen, Ali Osman Tekin ve Yunus Şahin ile tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları katılıyor.

Yoklamanın ardından sanık avukatlarından Mustafa Küçük söz olarak beyanda bulundu. Küçük, bir önceki duruşmanın yapıldığı 30 Aralık'ta, daha önce Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda veri tabanları koordinatörlüğünde uzman görevinde bulunan, şimdi ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda görevli olan H.A adli tanığı dinlediklerini hatırlattı. Tanığın, kendi ricaları üzerine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tanık olarak geldiğini belirten Küçük, "Tanık H.A bir gün sonra yani 31 Aralık'ta Erzurum'a sürgüne gönderildi. Bu konu sonrası biz tanık bulmakta zorlanıyoruz. Mahkemeden ricamız, tanık olarak dinletmek istediğimiz kişileri biz değil sizin aracılığınızla çağıralım. Biz çağırdığımızda gelemeyecekler." dedi.

Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, "Biz de tanık bulmakta zorlanıyoruz. Paralel yapı tanıkları tehdit ediyor." iddiasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber "TİB davasında tanık olan kişi bir gün sonra sürgüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER