TKDK'dan vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı


Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü vatandaşları kurumlarının adını kullanarak haksız kazanç sağlamaya çalışanlara karşı uyardı.

Son dönemde birçok kişi veya kuruluşun ilgili belediye, diğer kamu tüzel kişilikleri ve diğer yatırımcılar ile temasa geçerek, kurum adı kullanılarak proje hazırlama veya hibe taahhütlerinde bulunduğunun tespit edildiğini belirten TKDK il temsilciliği, söz konusu dolandırıcıların hayvancılık sektörü ile uğraşan yatırımcılar ile temasa geçerek canlı hayvan alımında, makine parklarının inşası ve ekipman alımı konusunda taahhütlerde bulunduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, kurumun canlı hayvan alımı kapsamında herhangi bir şekilde hibe vermediği, bazı iş yerlerine ve çiftçilere telefonla ulaşan art niyetli kişi ya da kişilerin, 'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe kazandınız. Hibe ile ilgili evrakları kurye ile gönderiyoruz. Evrakları doldurup imzalayın. İşlemlerinizin başlatılması için kuryeye 490 TL ödeme yapmanız gerekiyor.' diyerek işletmelerden para talep ettikleri belirlendiği aktarıldı.

Açıklamada; '301-Kırsal Altyapı Hizmetleri Tedbiri' kapsamında sağlanacak desteklere ilişkin yasal prosedür devam etmekle birlikte, hali hazırda bu desteğin kullanımına yönelik çağrı ilanı yayınlanmadığı vurgularakak şu ifadelere yer verildi: "Makine ekipman parkları konusunda destekleyeceğimiz ekipmanlar henüz kesinleşmemiş olup çağrı ilanı ile birlikte kesinleşecektir. Kurum uzmanlarımız tarafından hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmeler ücretsiz yapılmakta, gerekli dokümanlar üzerinde herhangi bir ücret talep etmeksizin kişi ya da işletme ile koordineli bir şekilde çalışılmaktadır.
IPARD programı ve kurumumuz adı kullanılarak kişi ve işletmelerin haksız kazanç sağlamaması ve kamu zararına sebebiyet vermemek adına Kamu Tüzel Kişiliklerinin ve yatırımcıların konuya hassasiyetle yaklaşmaları, programa ilişkin her türlü bilgi ve veriyi yetkili otorite olarak kurumumuzdan alacakları bilgi doğrultusunda hareket etmeleri önem arz etmektedir. Bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden emniyet güçlerini bilgilendirmeleri gerektiği ilanen duyurulur." CİHAN
<< Önceki Haber TKDK'dan vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER