TKDK'ya 39,5 milyon liralık yatırım başvurusu

TKDK'ya 39,5 milyon liralık yatırım başvurusu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü'ne '15. Başvuru Çağrı Dönemi' sonunda 39,5 milyon lira tutarında 19 proje başvurusu yapıldı.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, 15. çağrı ilanı döneminde 39,5 milyon lira tutarında proje başvurusu yapıldığını açıkladı. 19 proje ile Nevşehirli yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Asiltürk, proje çağrı ilanının kısa bir süre olmasına rağmen beklenenin üzerinde bir proje başvurusu yapıldığını vurguladı.

Asiltürk, başvurusu yapılan 19 projenin 8'i büyükbaş süt hayvancılığı, 2'si küçükbaş süt hayvancılığı, biri yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi (taş işleme), 7'si konaklama tesisi (pansiyon, butik otel), birisi ise restoran işletmeciliği olarak yapıldığını ifade etti.

19 projenin toplam yatırım tutarının ise 39 milyon 581 bin 634 lira olduğunu ifade eden Asiltürk, yatırımların bitmesiyle Avrupa Birliği ve Türkiye katkısının 22 milyon 639 bin 764 lira hibe olarak gerçekleşeceğini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber TKDK'ya 39,5 milyon liralık yatırım başvurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER