TOBB Rusya ile ilişkileri düzeltmek için koordinasyon masası kurdu


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi yüzünden bozulmaya başlayan ticari ilişkilerin bir an önce ele alınarak düzeltilmesi yönünde adımlar atılması gerektiğini belirterek, sıkıntı yaşayan üyeleri için koordinasyon masası kurduklarını söyledi.

Rusya ile yaşanan siyasi ve askeri sıkıntıların ticari ilişkileri de olumsuz etkilememesi gerektiğini ifade eden Özer, iş dünyası olarak çözüm için diyalog beklediklerini söyledi. Rusya'nın Türkiye'den özellikle yaş meyve ve sebze ithalatçısı konumunda olduğunu hatırlatarak, orada çalışan, mağaza açan veya müteahhitlik hizmetleri veren birçok Türk vatandaşının da gözardı edilmemesini, dolayısıyla ilişkilerin düzeltilmesini beklediklerini belirtti.
Rusya'nın birçok ambargo uygulamaya başladığını vurgulayan DTO Başkanı Özer, "Maalesef Rusya Türk TIR'larını gümrüklerde bekletmekte, siparişleri ve turizm rezervasyonlarını iptal ettirmektedir. Ayrıca Rusya'da yaşayan vatandaşlarımızın da çeşitli güçlüklerle karşılaşmaya başladığı bilgilerini alıyoruz. Bu nedenle Rusya ile sorunların acilen çözüme kavuşturulması gerekmektedir." dedi.

TOBB'un, Rusya ile yaşanan sıkıntılara çözüm bulunabilmesi amacıyla iletişim ve koordinasyon masası kurduğunu ifade eden Özer, "TOBB, Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin, konjonktürel dalgalanmaların gölgesinde kalmamasına büyük önem vermektedir. Bu kapsamda ticaret, lojistik, enerji, bankacılık, turizm, müteahhitlik ve karşılıklı yatırımlar gibi çok çeşitli alanlarda birbirini tamamlayan iki önemli ülkenin işadamlarının olumsuz etkilenmemesini temenni etmekteyiz. Sıkıntılar yaşayan üyelerimiz ve işadamlarımız, '[email protected]' ile 0312-218 22 09 ve 0212-924 39 79 numaralı faksa bildirimde bulunabilirler." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TOBB Rusya ile ilişkileri düzeltmek için koordinasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER