Tophanedeki cinayette babaya, 12,5 yıl oğluna ise 10 ay hapis


Bursa'da geçtiğimiz yıl Osmangazi ilçesi Tophane Mevki'nde yaşanan silahlı çatışmada katil zanlısı olarak tutuklanan baba 12 yıl 6 ay, oğlu ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İnegöl'de tamamlanmayan fabrika inşaatının durumunu konuşmak üzere 13 Temmuz 2015'te Tophane'de buluşan taraflar bir süre konuştuktan sonra kavgaya tutuşmuş, ardından silahlar ateşlenmişti. Olayda, Tacettin Başoral vurularak öldürülmüştü.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Tacettin Başoral'ı öldürdükleri iddiasıyla haklarında 'adam öldürmek' suçundan dava açılan Riyadettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest, hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Riyadettin Serbest'e, cinayeti tahrik altında işlediğinden önce 15 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra cezayı iyi halini göz önüne alarak 12 yıl 6 aya düşürdü.

Erkan Serbest'i adam öldürmek suçundan beraat ettiren mahkeme heyeti, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezasıyla cezalandırdıktan sonra tahliyesine hükmetti.

Duruşmada tarafları buluşturduğu belirtilen ve olay esnasında senedi yırttığı iddia edilen Abdulhakim Yılmaz ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ARACININ DÜKKANI KURŞUNLANDI

Bu arada mahkeme çıkışında taraflar arasında yaşanan kısa süreli arbedeye polis müdahale etti. Duruşmanın ardından Abdulhakim Yılmaz'ın Alanyurt yolu üzerinde faaliyet gösteren iş yeri kurşunlandı. Saldırı sonucunda iş yeri sahibi ile eşi yaralandı. CİHAN
<< Önceki Haber Tophanedeki cinayette babaya, 12,5 yıl oğluna ise 10 ay hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER