Toplu taşımada KPSS'ye benzer sınav getiriliyor


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplu taşımadaki şoförlerin eğitim almasını istedi. Bu doğrultuda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından toplu ulaşımdaki şoförlere yönelik iletişim eğitimi başlatıldı. Eğitim sonunda yapılacak sınavı geçemeyen şoförler belediye ya da halk otobüslerinde çalışamayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın bir benzerinin şoförler için uygulanacağını dile getirerek, şunları kaydetti: "KAYMEK ile birlikte şoförlere yönelik eğitim çalışması yapılacak. Eğitim sonunda bir sınav gerçekleştirilecek ve sınavı kazananlara sertifika verilecek. İlk etapta halk otobüsü sahiplerine 'sadece sertifika alanları çalıştırabilirsiniz' diyeceğiz. Öyle bir standardımız olacakki, zamanla OSB'lerdeki firmalar ve diğer iş yerleri de şoför ihtiyacı olduğunda 'Belediyeden sertifikan var mı' diye soracaklar. Vereceğimiz eğitimle otobüslerimizdeki şoförlerin kalitesini yükselteceğiz."

Başkan Mustafa Çelik'in açıklamalarında dile getirdiği eğitimler Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) Sümer Tesisleri'nde verilmeye başlandı. İletişim Yöntem ve Teknikleri Eğitmeni Ümit Elma, ilk derste iletişimin günlük hayattaki önemini vurguladı.

Haftada 3 gün toplam 39 saat sürecek olan eğitim süresince; Sosyal Hayatta İletişim, Aile İçi İletişim, Ast-Üst İlişkisi, Meslek Etiği, Öfke Kontrolü, Empati Kurma Tekniği, Stres Yönetimi ve Beden Dili konularında bilgiler verilecek. Eğitime yaklaşık 800 şoför katılacak.
KPSSye-benzer-sinav-getiriliyor-1943083.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Toplu taşımada KPSS'ye benzer sınav getiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER